Syyskuun eläkeinfokirje kertoo, miksi eläkerahastojen annetaan kasvaa

04.09.2019

Suomessa on keskusteltu viime aikoina toisaalta pieneten eläkkeiden korottamisesta ja toisaalta eläkkeiden rahoituksen riittävyydestä. Eläkerahastoissa on tällä hetkellä yli 200 miljardia euroa suomalaisia työeläkevaroja. Miksi varoja ei käytetä eläkkeiden maksamiseen? Tähän kysymykseen vastaamme tuoreessa syyskuun eläkeinfokirjeessämme.

Infokirje havainnollistaa myös sitä, mihin palkansaajan eläkemaksueuro menee. Tänä vuonna työeläkemaksu on noin 24 prosenttia palkasta, ja työntekijän osuus siitä on iästä riippuen 6,75 tai 8,25 prosenttia.

Lisäksi infokirje kokoaa asiantuntijoiden vastauksia siihen, miksi ihmiset uupuvat töissä. Työkyvyttömyyseläkkeelle hakeutui viime vuonna ennätysmäärä ihmisiä. Asiantuntijat suuntaisivat huomion työpaikoille ja osatyökykyisten tukemiseen.

Edellä mainitut artikkelit ovat luettavissa kokonaisuudessaan syyskuun eläkeinfokirjeestä.

Mikäli haluat infokirjeen jatkossa suoraan omaan sähköpostiisi, käy liittymässä infokirjeen tilaajaksi. Infokirje ilmestyy neljästi vuodessa, ja se on suunnattu kaikille eläketietoudesta kiinnostuneille – erityisesti ammattiliittojen aktiiveille.