Syyskuun uutiskirje tarkastelee työeläkeindeksejä kansainvälisestä näkökulmasta

30.09.2016

Miten eläkeindeksit eroavat meillä ja muualla? Entä onko köyhyyden kasautumisessa eroja meillä ja muualla? Näistä teemoista kertoo erityisasiantuntijamme Janne Pelkonen syyskuun uutiskirjeemme haastattelussa. Kurkistamme myös erityisesti Suomen ja Ruotsin indeksijärjestelmien eroihin, joita Eläketurvakeskus on vertaillut tarkemmin.

Johtava ekonomistimme Reijo Vanne puolestaan kertoo uutiskirjeessä tuoreesta Pellervon Taloustutkimuksen toteuttamasta tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin maahanmuuttajien työuria ja ansioita. Tutkimustulosten mukaan maahanmuuttajien asema työmarkkinoilla on parantunut merkittävästi 1990-luvulta, mutta heidän työurat jäävät silti valtaväestön työuria lyhyemmiksi ja ansiot pienemmiksi.

Pinnalla -palsta kohdistaa katseen tällä kertaa työnsä aloittaneeseen kuntoutuksen uudistamiskomiteaan, jonka sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut. Komiteassa edustajanamme toimiva, työkyky- ja kuntousasiain neuvottelukuntamme puheenjohtaja Jukka Kivekäs Varmasta kertoo, millaisia uudistuksia kuntoutusjärjestelmä kaipaa ja millaisena hän näkee työeläkekuntoutuksen kehityksen jatkossa.

Lisäksi uutiskirjeemme palaa vielä toissapäivänä järjestämiemme Omenajuhlien tunnelmiin.

Lue kaikki yllä mainitut artikkelit syyskuun uutiskirjeestämme.

Voit myös liittyä uutiskirjeemme tilaajaksi, jolloin saat kirjeet jatkossa suoraan omaan sähköpostiisi.