Talouskasvun ja työllisyys tukevat työeläkejärjestelmää - toukokuun uutiskirje julkaistu

25.05.2018

Suomen talous on nousussa ja työllisyys on parantunut. Tämä on työeläkejärjestelmälle etu. Pidemmän päälle talouskasvu nojaa kuitenkin pääasiassa tuottavuuskehitykseen ja työllisyys puolestaan talouden syviin rakenteisiin. Miten hyvin työnantaja ja työntekijä kohtaavat työmarkkinoilla, tai miten vanhemmuus ja työelämä voidaan yhteensovittaa?

Tulevissa uutiskirjeissämme on digitalisaatiota käsittelevä juttusarja. Tässä uutiskirjeessä kerromme digitaalisten palvelujen tuomasta lisäarvosta työeläkevakuuttajille. Nopeus ja täsmäpalvelut ovat avaamassa tietä uusille palveluille.

Kerromme myös EU:n eläkeraportin tuloksista. Komissio kiinnittää yhä enemmän huomiota heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien tulevaan eläketurvaan. Suomen 2017 eläkeuudistusta pidetään raportissa onnistuneena sekä rahoituksen kestävyyden että etuuksien riittävyyden takia.

Pinnalla-palstalla esiintyy Veritaksen toimitusjohtaja Carl Pettersson. Hän valaisee odotuksia tulevasta Veritaksen ja Pensions-Alandian yhdistymisestä.

Yllä mainitut artikkelit ovat luettavissa kokonaisuudessaan toukokuun uutiskirjeestämme.

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi saat kirjeen jatkossa suoraan omaan sähköpostiisi kerran kuukaudessa.