Talousvaliokunnan kuulemistilaisuus hallintosääntelyyn liittyen

24.09.2014

Olimme eilen kuultavana eduskunnan talousvaliokunnassa liittyen käsittelyssä olevaan lakiesitykseen työeläkevakuutusyhtiöistä annetun lain muuttamisesta. Edustajamme kuulemisessa oli toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes.

Lakiin esitetään muutoksia muun muassa sisäpiiritietojen sääntelystä, esteellisyyssäännöksistä, yhtiön ja sen johdon välisistä liiketoimista sekä palkitsemisesta. Mielestämme alan hallintosääntelyn kehittäminen ja siihen liittyvien velvoitteiden kirjaaminen lain tasolle on tärkeää. Hallituksen esitys lisää hallinnon avoimuutta ja se on mielestämme eräitä sisäpiirirekisterin toteuttamistapaan liittyviä yksityiskohtia lukuun ottamatta kannatettava ja toimiva.

Mielestämme julkisen sisäpiirirekisterin ulottaminen työeläkeyhtiöiden hallitusten jäseniin on epätarkoituksenmukaista, sillä se laajentaa sisäpiiriläisyyden määrittelyä arvopaperi-markkinalain mukaisista käytännöistä. Lakiesityksen keskeiset avoimuuden lisäämiseen tähtäävät tavoitteet voitaisiin mielestämme toteuttaa myös rikkomatta arvopaperimarkkinalain mukaista sisäpiirimääritelmää.

Lisätietoja:

Kysymyksiä ja vastauksia työeläkeyhtiöiden hallinnosta

Tiedotteemme 14.8.2014:
Telan Siimes: Esitys eläkeyhtiöiden hallintosääntelystä pääosin toimiva

Tiedotteemme 1.7.2014:
Työeläkeyhtiöiden hallinnon sääntely selkeytyy