Tammikuun uutiskirje kertoo Tulorekisteriin varautumisesta

25.01.2018

Tulorekisteri tulee käyttöön vuoden 2019 alusta. Siihen kannattaa alkaa valmistautua yrityksissä. Palkkahallinnon järjestelmiin tarvitaan päivityksiä ja muutoksia. Sen jälkeen yritysten ei enää tarvitse ilmoittaa palkkatietoja monelle eri viranomaiselle. Ne ilmoitetaan keskitetysti tulorekisteriin, josta ne välitetään edelleen eri viranomaisille.

Kerromme uutiskirjeessä myös työeläkkeiden ja kansaneläkkeiden määristä suhteessa toisiinsa. Maksettujen Kelan eläkkeiden määrä eläkkeiden kokonaispotista on kutistunut tasaisesti sitten 1990-luvun puolivälin. Jos osuus lähtisi nousuun, mitä seuraisi?

Kerromme lisäksi kuinka eläke on heijastaa meistä itsestämme ja kunkin omasta työurasta. Tarkastelemme mitä vaikutuksia sillä on, jos työura jää lyhyeksi tai siinä on pitkiä katkoja.

Pinnalla-palstalla haastattelemme Melan työhyvinvointiasioiden päällikköä Pirjo Saarta, joka vastaa kysymyksiin muun muassa siitä, mitä erityispiirteitä liittyy maatalousyrittäjien työhyvinvointiin ja työkyvyn ylläpitoon suhteessa palkansaajiin.

Yllä mainitut artikkelit ovat luettavissa kokonaisuudessaan tammikuun uutiskirjeestämme.

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi saat kirjeen jatkossa suoraan omaan sähköpostiisi kerran kuukaudessa.