Tarjoamme työeläkekoulutusta eduskuntaryhmien avustajille ja toimihenkilöille

22.09.2015

Tarjoamme tänä syksynä koulutusta työeläkejärjestelmästä kaikille kansanedustajien avustajille ja ryhmäkanslioiden henkilökunnalle. Koulutukset toteutetaan eduskuntaryhmittäin.

- Eduskunta sai syksyn alkajaisiksi käsiteltäväkseen eläkeuudistukseen 2017 liittyvät lakiehdotukset. Tätäkin taustaa vasten haluamme tarjota koulutusta työeläkejärjestelmästä myös eduskuntaryhmien taustavaikuttajille, kertoo koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen.

Tarjolla kattava paketti työeläketietoutta

Koulutuksissa tarjotaan kattava paketti työeläkejärjestelmän tärkeimmistä teemoista, kuten järjestelmän perusperiaatteista ja historiasta.

- Työeläkkeiden rahoitus ja työeläkesijoittaminen ovat myös koulutuksen aiheina, sekä kansallisen ja EU:n toimivallan rajanveto. Näiden teemojen kautta osallistujat saavat hyvän käsityksen työeläkejärjestelmästä ja sen olennaisimmista piirteistä, Siltanen toteaa.

Koulutusten alustuksista vastaavat toimistomme asiantuntijat. Kunkin eduskuntaryhmän toimijoille tarjotaan sisällöltään samanlainen koulutus.

Koulutukset käyntiin vihreiden toimijoilla

Järjestimme ensimmäinen eduskuntaryhmäkoulutuksen eilen. Kutsuttuina olivat vihreiden eduskuntaryhmän avustajat ja henkilökunta, joista koulutukseen osallistui vajaa kymmenkunta toimijaa. Osallistujat olivat kiinnostuneita erityisesti eettisestä sijoittamisesta ja sen mahdollisesta sääntelystä. Esimerkiksi Työeläkealan vastuulliseen sijoittamiseen liittyvien näkökohtien muistiossa käsitellään vastuullista sijoittamista sekä sen merkitystä työeläkevakuuttajien sijoitustoiminnassa.

Järjestämme muiden eduskuntaryhmien toimijoiden vastaavat koulutukset syys-, loka- ja marraskuun kuluessa. Olemme toimittaneet kutsut avustajille ja toimihenkilöille henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Kirsi Siltanen, puh 010 680 6724, kirsi.siltanen(at)tela.fi