Tela-blogi kertoo OECD:n tuoreista eläkeraporteista

18.12.2019

Suomi on ollut taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n jäsen 50 vuoden ajan. Me Telana olemme puolestaan osallistuneet OECD:n eläketyöryhmään vuodesta 2001 lähtien. Edustajanamme ryhmässä toimii johtava lakiasiaintuntijamme Outi Aalto. Aalto käy tuoreessa blogikirjoituksessaan läpi OECD:n kahta syksyn aikana julkaistua raporttia, jotka osaltaan tuovat meillekin kansainvälistä vertailutietoa edunvalvonnan ja eläkejärjestelmän vahvistamisen tueksi.

Toinen näistä raporteista on Pension at a Glance, jossa tutkittiin eläkejärjestelmien sopeutumista työnteon eri muotoihin, etenkin määrä- ja osa-aikaisiin työsuhteisiin, vuokratyösuhteisiin sekä yrittäjänä tehtyyn työhön.

”Monissa OECD-maissa epätyypillisissä työsuhteissa työskentelevillä on rajallinen pääsy eläkejärjestelmään ja näin ollen myös odotettavissa oleva eläke jää matalaksi. Suomi näyttäytyy vertailussa positiivisena poikkeuksena; Suomessa kaikki työntekijät pääsevät eläkevakuutuksen piiriin samanlaisin ehdoin, sillä työeläkevakuutus on lakisääteinen ja pakollinen”, Aalto kirjoittaa.

Tela-blogi: Terveiset lakkoilevasta Ranskasta ja OECD:n eläketyöryhmästä