Tela-blogi kuvaa työeläkejärjestelmän kehittämistyötä

10.06.2019

Työeläkejärjestelmää uudistetaan aika ajoin uudistuksilla, joiden sisällöistä neuvotellaan perinteisesti kolmikantaisesti työmarkkinakeskusjärjestöjen ja valtion kesken. Uudistusten välissäkään ei seisota tumput suorina, vaan eläkeala pyrkii osaltaan päivittämään eläkejärjestelmän elementtejä niin, että uudistusten välissäkin pärjätään. Tätä kehittämistyötä kuvaa analyysitoimintojemme johtaja Minna Lehmuskero tuoreessa blogikirjoituksessaan.

Oma-aloitteisen selvitystyön ja isompien eläkeuudistusten lisäksi eläkeala on mukana erilaisten lakimuutosten suunnittelussa ja toteuttamisessa.

”Työeläkejärjestelmän kestävyys eri näkökulmista katsottuna on yhteinen asiamme. Työeläkeala pyrkii hoitamaan oman osuutensa tämän tavoitteen varmistamisessa. Oli sitten kyse Suomen tulevaisuudesta hallitusohjelman ja -neuvottelujen kautta tai eläkejärjestelmän tulevaisuudesta, suunnan luomiseksi tarvitaan faktojen lisäksi myös yhteistyötä ja keskusteluja. Vain näin yhteinen näkemys voi löytyä”, Lehmuskero kirjoittaa.

Tela-blogi: Työeläkejärjestelmä pysyy ajassa kiinni yhteisellä kehittämistyöllä