Tela-blogi muistuttaa syksyn alueellisista työeläkekouluista

17.06.2019

Jo seitsemän vuotta olemme järjestäneet alueellisia työeläkekouluja työeläkejärjestelmän perusteista ja ajankohtaisista asioista. Tänä vuonna vuorossa on toistamiseen koko Suomen kattava 16 kaupungin kiertue. Syksyllä luvassa on jälleen pysähdys kahdeksalla paikkakunnalla syys-lokakuun aikana, kertoo koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen tuoreessa blogikirjoituksessaan.

Kiertueen teemoina ovat tänä vuonna tulevaisuuden eläkepolitiikka, eläkkeiden rahoitus ja riittävyys sekä eläkkeelle jäämiseen vaikuttavat valinnat. Kevään koulutuksista saadun palautteen perusteella aiheet ovat uponneet yleisöönsä.

”Kaikkia koulutuksen osa-alueita pidettiin hyödyllisinä ja ne selkeyttivät aiemmin opittuja asioita. Osallistujat pohdiskelivat, että oman eläkkeensä kertymistä kannattaa seurata ja tehdä suunnitelmia sekä pohtia erilaisia vaihtoehtoja hyvissä ajoin, kun asiaan on vielä mahdollista vaikuttaa. Yksi keino on esimerkiksi työskentely pidempään alemman vanhuuseläkeiän sijaan aina tavoite-eläkeikään asti”, Siltanen kirjoittaa.

Tela-blogi: Alueellisten työeläkekoulujen kiertue jatkuu syyskuussa