Tela-blogi palaa syksyn työeläkekoulujen tunnelmiin (ja paljastaa ensi vuoden päivämäärät)

05.12.2016

Koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen palaa tuoreessa blogikirjoituksessaan kuluneen syksyn työeläkekoulukiertueen tunnelmiin. Tämän vuotinen kiertue keräsi yli 600 osallistujaa, jotka saivat mukaansa tuhdin tietopaketin työeläkekuntoutuksesta, eläkeuudistuksen myötä voimaan tulevista uusista eläkemuodoista sekä vakuutuslääkäreiden työstä.

Työeläkekuntoutus on työeläkejärjestelmän tarjoama mahdollisuus työurien pidentämiseksi. Sen tavoitteena on ehkäistä työkyvyttömyyttä ja parantaa työn tekemisen mahdollisuuksia. Tässä tavoitteessa on myös onnistuttu:

”Kuntoutuksen avulla on saatu hyviä tuloksia, esimerkiksi viime vuonna päättyi n. 5 500 kuntoutusohjelmaa, joista 73 prosenttia onnistuneesti. Jokainen onnistunut kuntoutusohjelma pidentää henkilön työuraa ja parantaa hänen toimeentuloaan sekä työssäoloaikana että aikanaan eläkkeellä. Työeläkekouluissa luottamusmiehet vahvistivatkin tilastojen kertoman tarinan työeläkekuntoutuksen tuloksellisuudesta ja uusien työmahdollisuuksien luomisesta. Usealla osallistujista oli kokemuksia kuntoutuksen prosesseista omilla työpaikoillaan,” Siltanen kirjoittaa.

Työeläkekoulut säilyvät koulutuskalenterissamme myös vuonna 2017. Siltasen blogin lopusta löytyvätkin tulevan vuoden koulutusten päivämäärät ja paikkakunnat.

Tela-blogi: Kuulumisia työeläkekoulukiertueelta – ensi vuonna startataan taas!