Tela-blogi Vanhat opit istuvat tiukassa – edelleen

24.08.2020

Ajankohtainen keskustelu ikääntyvien työllisyyden parantamisesta on nostanut pinnalle erilaisia väitteitä työnantajille koituvista kustannuksista. Tuleeko yli viisikymppisen henkilön palkkaaminen tai työkyvyttömyys työnantajalle kalliimmaksi kuin kolmekymppisen? Julkaisimme päivitettynä muutaman vuoden takaisen blogikirjoituksen, jossa analyysitoimintojemme johtaja Minna Lehmuskero käy läpi yleisimmät väittämät.

Aiheutuuko työnantajalle ylimääräisiä kuluja jokaisesta uudesta työkyvyttömyyseläkkeestä? Onko yli viisikymppisen palkkaaminen kalliimpaa kuin kolmekymppisten? Entä jos yli viisikymppinen tulee työkyvyttömäksi, se vasta kallista varmaan onkin?

Edellä olevat kysymykset ovat hyvin yleisiä, ja niihin liittyviin vastauksiin liittyy paljon väärinymmärryksiä. Lehmuskero oikoo näitä työkyvyttömyyden kustannuksiin liittyviä myyttejä blogikirjoituksessaan. Työnantajilla, joiden maksamat palkat ylittävät noin 2 miljoonaa vuodessa, työkyvyttömyysmaksun suuruuteen vaikuttaa maksuluokkamalli. Siinä jokainen uusi työkyvyttömyyseläke ei automaattisesti nosta maksuja:

”Maksuluokkamalli on porrasmalli: tietyllä määrällä työkyvyttömyyseläkkeitä (tai tarkemmin työkyvyttömyyseläkemenoa) maksat tietynsuuruista maksua. Joskus yksi uusi työkyvyttömyyseläke voi nostaa työnantajan uudelle portaalle, ei kuitenkaan aina. Maksuluokkamallissa otetaan huomioon vain pysyvät työkyvyttömyyseläkkeet ja osatyökyvyttömyyseläkkeet. Esimerkiksi kuntoutustuet eivät vaikuta maksuluokkamalliin”, kirjoittaa Lehmuskero.

Tela-blogi: Vanhat opit istuvat tiukassa – edelleen