Tela mukana Palkka.fi-palvelun yhteistyömallin kehittämisessä

14.12.2012

Palkka.fi on Verohallinnon, työeläkeyhtiöiden ja Työttömyysvakuutusrahaston ylläpitämä maksuton yritysten ja kotitalouksien palkanlaskentaohjelma. Palvelu on tarkoitettu pientyönantajille kuten pienyrityksille ja erilaisille yhdistyksille ja järjestöille sekä kotitalouksille.

Yhden luukun maksupalvelu

Palkka.fi -palvelua voit käyttää palkatessasi kotiisi työntekijän esim. lastenhoitajan tai rakennusmiehen tai ostaessasi yritykseltä työsuorituksen tai palvelun, esim. siivouksen tai remontin. Palvelu lähettää automaattisesti kotitalousvähennysilmoituksen esitäytetylle veroilmoitukselle, jos teet kotitalousvähennysvaatimuksen ja annat selvityksen vähennyksen perusteista. Palvelussa on linkki Yhteisötietojärjestelmään, josta voi helposti tarkastaa laskuttavan yrityksen ennakkoperintärekisteriin kuulumisen.

Työeläkevakuuttajat, Työttömyysvakuutusrahasto ja Verohallinto ovat sopineet yhteistyömallista, joka mahdollistaa virtaviivaisemman menettelyn palkanmaksun työnantajavelvoitteiden kuten työeläkemaksujen hoitamiseen. Työttömyysvakuutusrahaston toimitusjohtaja Heikki Pohja, toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes Työeläkevakuuttajista ja pääjohtaja Mirjami Laitinen Verohallinnosta allekirjoittavat yhteistyösopimuksen.

Tapaturmavakuutuslaitokset ovat tähän asti perineet työttömyysvakuutusmaksut työnantajilta ja tilittäneet ne Työttömyysvakuutusrahastolle. Jatkossa kaikki vuotta 2013 ja sitä myöhempiä vuosia koskevat työttömyysvakuutusmaksuasiat hoituvat Työttömyysvakuutusrahastossa.

Sähköisen asioinnin vauhdittamisohjelma

Palkka.fi-palvelun avulla lasketaan noin 36 000 kappaletta palkkoja kuukaudessa. Rahaa palvelun kautta virtaa palkkoihin 57 miljoonaa euroa kuukaudessa.

Palkka.fi-palvelua kehitetään osana valtiovarainministeriön koordinoimaa Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe-ohjelma), joka tuo sähköisen asioinnin palvelut kansalaisten sekä viranomaisten ulottuville; www.vm.fi/sade

Lisäksi:
Tutustu Palkka.fi-palveluun. Palvelun kautta voi hakea myös kotitalousvähennystä.