Tilannekatsausta eläkeuudistuksesta kansanedustajille

10.06.2015

Järjestimme tänään vaalikauden toisen kansanedustajille suunnatun Eläketori-tilaisuuden. Aamun aiheena oli tällä kertaa eläkeuudistus. Sopimus työeläkeuudistuksesta solmittiin viime syksynä, ja lainsäädännön valmistelu on edennyt ministeriössä. Uusi eduskunta saa käsiteltäväkseen hallituksen esityksen eläkeuudistuksesta tulevana syksynä.

Aamun puheenvuoroista vastasivat johtajamme Markku J Jääskeläinen ja Nikolas Elomaa. Jääskeläinen alusti ajankohtaisesta eläkepoliittisesta tilanteesta, ja Elomaa puolestaan eläkeuudistuksen sisällöstä.

Erityisesti uusi työuraeläke ja sen saamisen edellytykset herättivät kysymyksiä. Paikalla olleet kansanedustajat odottivat myös ammatillisten eläkeikien noston aiheuttavan keskustelua eduskunnassa. Eläkeuudistusta kokonaisuutena pidettiin kuitenkin onnistuneena.

Järjestämme seuraavan kansanedustajille suunnatun Eläketori-aamukahvitilaisuuden kesän jälkeen, syyskuun alkupuolella. Kutsu tähän tilaisuuteen on lähdössä lähipäivinä. Syyskuun tilaisuuden teemana on sijoitustoiminta. Kansanedustajat saavat tällöin vastaukset kysymyksiin siitä, mitä tuottavasti ja turvaavasti sijoittaminen käytännössä tarkoittaa, miksi sijoituksia hajautetaan ja sijoitetaanko eläkevaroja Suomeen?

Eläketori kuvituskuva