Tilinpäätöstiedot 2014 julkaistu – Hyvä sijoitusvuosi entisten jatkoksi

08.06.2015

Työeläkevakuuttajien vuosi 2014 oli sijoitusten kannalta hyvä vuosi. Sijoitusvarojen markkina-arvo oli 172,5 miljardia euroa vuoden 2014 lopussa, ja koko työeläkealan sijoitusten tuotto vuonna 2014 oli 7,4 prosenttia.

Viimeisen kolmen vuoden aikana työeläkevarat suhteessa bruttokansantuotteeseen ovat nousseet 69 prosentista 85 prosenttiin. Samalla ajanjaksolla työeläkevaroista on alettu ottaa eläkkeisiin enemmän kuin työssä olevien eläkemaksuista on rahastoitu.

Rahavirtojen kääntyminen väestön ikääntymisen myötä on alusta alkaen ollut yksi eläkerahastoinnin tarkoitus, toteaa analyysitoimintojemme johtaja Reijo Vanne artikkelissaan, joka on julkaistu Työeläkelaitosten tilinpäätöstiedot 2014 -liitteessä. Liite on osa Eläketurvakeskuksen julkaisemaa Työeläke-lehden numeroa 3/2015, joka ilmestyi tänään.

Liitteen asiantuntijoita ovat Vanteen lisäksi toimineet laskentatoimen asiantuntijamme Mikael Kronholm sekä Eläketurvakeskuksen kustannustenjaon asiantuntija Eeva Puuperä. Liitteessä on Vanteen artikkelien lisäksi esitelty työeläkelaitosten avainluvut ja työeläkevakuutusyhtiöiden tilinpäätösluvut vuodelta 2014 sekä eläkejohtajien vastaukset siitä, miten saadaan parhain sijoitustuotto.

Työeläkelaitosten tilinpäätöstiedot 2014pdf, 330 kB

Aikaisempien vuosien vastaavat liitteet löytyvät kootusti Tilinpäätöstiedot-sivultamme.

Liitteessä julkaistut Reijo Vanteen artikkelit löytyvät myös asiantuntija-artikkeleistamme:

Hyvä sijoitusvuosi entisten jatkoksi – Sijoitustuotot kasvattaneet työeläkevaroja

Hajautus on ainoa ilmainen lounas