Tuore tilastoanalyysi työeläkesijoituksista on julkaistu – vuoden alkupuoliskon tuotto 2,3 prosenttia

04.09.2013

Työeläkevakuuttajat ovat julkaisseet sijoitustilastonsa vuoden toiselta neljännekseltä. Jäsentemme yhteenlaskettu sijoituskanta oli kesäkuun lopussa 153,7 miljardia euroa. Sijoituskannalle kertyi kasvua vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana yhteensä 4,1 miljardia euroa. Kokonaistuotto oli 2,3 prosenttia.

- Toisen vuosineljänneksen haastavissa markkinaolosuhteissa, korkotason noustessa ja osakemarkkinoiden laskiessa, tuottojen tekeminen oli huomattavasti alkuvuotta vaikeampaa, sanoo analyytikkomme Maria Rissanen.

Pitkällä aikavälillä tarkasteltuna työeläkesijoitusten tuotot ovat edelleen hyvällä tasolla. Koko toimialan keskimääräinen, vuotuinen reaalituotto on 3,9 prosenttia vuoden 1997 alusta vuoden 2013 toisen neljänneksen loppuun tarkasteltaessa. Eläketurvakeskuksen käyttämä peruslaskelma pitkän aikavälin reaalituotto-olettamana on 3,5 prosenttia.

Sijoitustoimintaa on käsitelty tarkemmin tänään julkaistussa lehdistötiedotteessamme:

Työeläkesijoitukset tuottivat 2,3 prosenttia vuoden alkupuoliskolla

Analyytikko Rissasen analyysi sijoitusvarojen määrästä ja kohdentumisesta sekä niihin liittyvät grafiikat ovat luettavissa Sijoitusvarojen yhteenvedot -sivultamme.