Tuore uutiskirjeemme kutsuu seuraamaan SuomiAreena-keskustelua työeläkkeen tulevaisuudesta

15.06.2021

Suomi kuuluu maailman nopeimmin vanhentuneiden maiden joukkoon. Väestö kuitenkin ikääntyy lähes kaikkialla. Mikä on eläkejärjestelmän rooli ikääntyvässä yhteiskunnassa? Mitä voidaan tehdä, jotta suomalaisten työeläkkeiden rahoitus on turvattu sadankin vuoden päästä?

Näihin kysymyksiin pureudumme Eläketurvakeskuksen kanssa järjestämässämme SuomiAreena-keskustelussa, joka striimataan MTV:n studiolta 13.7.2021. Kysyimme tilaisuuden panelisteilta ja juontajalta, mitä näkökulmia asiassa heidän mielestään pitäisi ottaa huomioon, kun etsitään ratkaisuja eläkkeiden turvaamiseksi tulevaisuudessa. Vastaukset ovat luettavissa tuoreessa uutiskirjeessämme.

Uutiskirjeemme kokoaa keskustelun tueksi myös faktat työeläkkeiden rahoituksen kestävyyteen vaikuttavista tekijöistä. Miten näihin tekijöihin voidaan vaikuttaa, ja mihin niistä kannattaa yrittää vaikuttaa?

Pureudumme uutiskirjeessämme myös työeläkevakuuttajien järjestämään ammatilliseen kuntoutukseen. Kuntoutusta hakevien määrä kääntyi viime vuonna hivenen laskuun pitkän nousun jälkeen, mutta hylkäävien päätösten määrä on suhteessa kasvanut. Haastattelemamme asiantuntijat, Ilmarisen kuntoutuspalvelupäällikkö Mari Kyyhkynen ja Kevan johtajaylilääkäri Tuula Metsä näkevät ilmiön taustalla varsinkin mielenterveysongelmien yleistymistä ja heikosti toimivia tai puuttuvia hoitopolkuja.

Nostamme myös esiin Veritaksen ja Työterveyslaitoksen uuden Työkyvyn ennuste -palvelun, joka kannustaa pysähtymään hetkeksi oman jaksamisen ja työkyvyn äärelle. Palvelusta kertoo tarkemmin Veritaksen asiakkuusjohtaja Mika Paananen.

Kesäkuun uutiskirje: Tervetuloa seuraamaan SuomiAreena-keskustelua työeläkkeen tulevaisuudesta!

Jos haluat jatkossa saada uutiskirjeemme suoraan omaan sähköpostiisi, käy liittymässä uutiskirjeen tilaajaksi.