"Työeläke 20X0 - Kuka korjaa potin?" -seminaarit tulossa

04.04.2012

Viime viikkoina on käyty vilkasta keskustelua siitä, miten suomalaisten työuriin saataisiin enemmän pituutta ja hyvinvointia. Kansallisen projektin tarkoituksena on lisätä työssäolovuosia kaikissa aktiivi-iän elämänvaiheissa. Nuoret ovat nykyisen eläke- ja työurakeskustelun katvealueella: he, joita jo päätetyt ja tulevat päätökset koskevat, ovat harvoin äänessä.

Nyt ääntä saa ja kannattaa käyttää!

Järjestämme yhdessä Suomen Ylioppilaskuntien liiton ja Eläketurvakeskuksen kanssa työeläkejärjestelmän 50-vuotisjuhlan merkeissä seminaareja Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Iltatilaisuuksien ohjelma koostuu kussakin kaupungissa paneelikeskustelusta, johon on kutsuttu moniääninen joukko paikallisia opiskelija-aktiiveja sekä nuoria yrittäjiä ja yhteiskunnallisia vaikuttajia. Paneelin vetäjinä toimivat Riitta Väkeväinen ja Mikko Kautto Eläketurvakeskuksesta.

Viestiä viedään eteenpäin

Eläkeasioista päättävien on hyvä tietää, mitä nuoret aikuiset ajattelevat muun muassa työurista, riittävästä eläketasosta, kohtuullisesta maksutasosta ja näihin liittyvästä sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta. Yleisöllä on seminaareissa mahdollisuus vuorovaikutukseen sekä panelistien että järjestäjien kanssa. Illoista koostetaan ”videopamfletti”, joka luovutetaan Eläketurvakeskuksen johtajan Jukka Rantalan vetämälle työuraneuvotteluryhmälle.

Yleisöksi toivotaan "haastavia" ja keskustelevia nuoria aikuisia. Seminaareihin voi ilmoittautua mukaan seuraavien linkkien kautta:

Tampere 17.4

Turku 7.5

Helsinki 14.5

Lisätietoja seminaareista:

Janne Pelkonen, janne.pelkonen(at)tela.fi