Työeläkealan it-kulut edelleen laskussa

16.06.2017

Työeläkevakuuttajien tietotekniikkaan ja järjestelmiin kohdistuvat kulut olivat viime vuonna yhteensä 220 miljoonaa euroa, kertoo tuore selvityksemme. Vuoteen 2015 verrattuna it-kulut laskivat lähes 16 miljoonalla eurolla eli 6,7 prosenttia. Jos kuluja verrataan vuoteen 2012, johon kohdistui ensimmäinen vastaava selvityksemme, olivat viime vuoden it-kulut lähes 20 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2012.

Kustannusten lasku on ollut suurinta korvaustoiminnassa ja infrastruktuurikuluissa eli laitteissa, tietoliikenteessä ja käyttöpalveluissa.

- Esimerkiksi korvaustoiminnan isot it-investoinnit ovat pääosin valmistuneet, ja käyttöpalveluissa on enenevissä määrin siirrytty pilvipalveluihin, mikä on laskenut yksikkökustannuksia, kertoo kehityspäällikkömme Mikael Kulikoff tänään julkaistussa tiedotteessamme.

Valtaosa alan it-kuluista (64,6%) aiheutui tietojärjestelmien ylläpidosta ja tuotannon hoidosta. Vajaa neljännes (23,5 %) kuluista puolestaan kohdistui kehitysinvestointeihin. Lakimuutoksista aiheutuvat pakolliset muutostarpeet muodostivat reilun kymmenesosan (11,8 %) kaikista it-kuluista. Merkittävin yksittäinen kustannuksia aiheuttanut lakimuutos oli kuluvan vuoden alussa voimaan tullut eläkeuudistus.

Lisätietoja tänään julkaistusta tiedotteestamme:

Työeläkealan it-kulut jatkavat laskusuunnassa

Yhteenveto it-kustannusselvityksen tuloksista 2016pdf, 300 kB