Työeläkealan IT-kulut laskussa, kertoo tuore selvityksemme

21.06.2016

Työeläkevakuuttajien tietojärjestelmäkulut olivat viime vuonna yhteensä noin 236 miljoonaa euroa. Edellisvuoteen verrattuna IT-kulut laskivat lähes yhdeksällä miljoonalla eurolla. Tiedot käyvät ilmi kokoamastamme selvityksestä, joka julkaistiin eilen. Laadimme IT-kuluselvityksen nyt neljättä kertaa.

IT-kulut ovat laskeneet nyt kolmena perättäisenä vuotena, eli koko sen ajan mitä seurantaa on tehty. Näin siitä huolimatta, että samaan aikaan monella toimijalla on ollut käynnissä keskeisten tietojärjestelmien, muun muassa korvaus- ja asiakkuusjärjestelmien kehityshankkeita.

Työn alla oleva, ensi vuoden alusta voimaan tuleva eläkeuudistus vaikuttaa merkittävästi työeläkealan tietojärjestelmiin.

– Uudistuksen tietojärjestelmäkustannuksiksi on arvioitu yhteensä noin 20 miljoonaa euroa. Kustannuksia pystytään hallitsemaan sillä, että käytössä on alan yhteisiä järjestelmiä, jolloin muutokset täytyy tehdä vain kertaalleen. Suurin osa eläkeuudistuksen kustannuksista kohdistuu tälle vuodelle ja osin vielä vuodelle 2017, sanoo kehityspäällikkömme Mikael Kulikoff eilisessä tiedotteessamme.

Yhteenveto selvityksen tuloksista 2015pdf, 368 kB

Tiedotteemme 20.6.2016:

Työeläkealan IT-kulut laskivat viime vuonna lähes 9 miljoonaa