Työeläkekoulun tunnelmia Hämeenlinnasta

29.08.2014

Alueellisen työeläkekoulukiertueemme toinen tilaisuus järjestettiin kuluvan viikon keskiviikkona Hämeenlinnassa. Paikalla oli vajaa 30 osallistujaa edustaen niin SAK:n, STTK:n kuin Akavan alaisia ammattiliittoja. Työeläkekoulun alustajina toimivat koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen sekä Akavan lakimies Jarmo Pätäri.

Hämeenlinnan työeläkekoulun teemat noudattelivat samaa linjaa kuin viime viikkoinen tilaisuus Helsingissäkin. Siltanen kävi omassa alustuksessaan läpi eläkeuudistuksen taustoja ja tarpeellisuutta sekä eläkkeiden rahoitusta ja sen riittävyyttä. Pätärin puheenvuoro vuorostaan käsitteli eläkeneuvottelujen kohteena olevia asioita sekä ajankohtaista neuvottelutilannetta.

Illan teemat herättivät runsasta keskustelua osallistujien keskuudessa. Kiinnostusta herättivät muun muassa kysymykset niin sanotun superkarttuman säilymisestä, pitkän työuran huomioimisesta eläkeuudistuksesta sekä vanhuuseläkeiän alarajasta ja joustavuudesta. Pohdintaa käytiin myös työurien pidentämisen mahdottomasta yhtälöstä tilanteessa, jossa työtä ei ole saatavilla.

Seuraava alueellinen työeläkekoulu järjestetään ensi viikolla Vaasassa. Sen jälkeen luvassa ovat vielä Kajaanin, Porin ja Kuopion työeläkekoulut. Työeläkekoulukiertue järjestetään yhteistyössä SAK:n, STTK:n ja Akavan kanssa. Tarkemmat paikka- ja aikatiedot alueellista työeläkekouluista löytyvät Työeläkekoulu-sivultamme.

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö Kirsi Siltanen, puh. 010 680 6724, kirsi.siltanen(at)tela.fi

Työeläkekoulustamme kertoi myös Hämeen Sanomat verkkosivuillaan.