Työeläkesijoittamisen perusperiaatteet korostuvat koronakriisissä, kertoo tuore uutiskirjeemme

29.04.2020

Kuluneen kevään aikana maailmanlaajuiseksi levinnyt koronaviruspandemia on vaikuttanut monella tapaa suomalaiseen yhteiskuntaan, talouteen ja myös työeläkejärjestelmään. Eläkevarojen määrä on ainakin hetkellisesti laskenut noin 20 miljardia. Mutta miksi meillä on eläkerahastot? Entä mihin varoja sijoitetaan? Koronakriisi ei muuta vastauksia näihin kysymyksiin, vaan päinvastoin. Kriisiaika tuo esille eläkevarojen merkityksen tulevaisuuden työeläkkeiden turvaamisessa, toteaa analyytikkomme Kimmo Koivurinne uutiskirjeessä julkaistussa haastattelussaan.

Johtava ekonomistimme Risto Vaittinen puolestaan on arvioinut koronakriisin vaikutuksia työeläkkeiden rahoitukseen. Vaikutukset tulevat sekä sijoitusvarojen että eläkemaksutulon kautta. Työttömyyden kasvun seurauksena palkkojen perusteella maksettavista eläkemaksuista kertyy varoja työeläkkeiden rahoittamiseen ennakoitua vähemmän. Vaittinen arvioi maksutuloon muodostuvan loven olevan 1-2 miljardin euron välillä muutaman lähivuoden aikana.

Lisäksi uutiskirjeemme nostaa esiin työeläkerahastojen jakautumisesta eri ikäluokille kertovan teemasivumme sekä tuoreimmat johtajien ja asiantuntijoiden bloggaukset.

Lue jutut kokonaisuudessaan uusimmasta uutiskirjeestämme.

Halutessasi voit liittyä uutiskirjeemme tilaajaksi, jolloin saat kirjeen jatkossa suoraan omaan sähköpostiisi.