Työeläketietoa koululaisille Yrityskylässä ja digitaalisella verkkokurssilla

18.09.2017

Yhteistyömme Taloudellisen tiedotustoimisto TATin kanssa starttaa Yrityskylän ja Yrityselämän nuoret sukupolvet -hankkeiden merkeissä. Yhteistyö mahdollistaa työeläketietouden jakamisen koululaisille, sillä Yrityskylä tavoittaa yli 70 prosenttia kuudesluokkalaisista ja niitä löytyy aina Helsingistä Pohjois-Pohjanmaalle saakka. Hankkeet kestävät kolme vuotta.

Yrityskylä on tarkoitettu peruskoulun kuudensille ja yhdeksänsille luokille. Oppilaat tutustuvat talouteen, työelämään ja yrittäjyyteen oppimateriaalien sekä erityisesti Yrityskylässä työskentelyn kautta. Yrityskylä on koululaisten oma yhteiskunta, jossa oppilaat työskentelevät päivän ajan heille määrätyssä ammatissa tehden työaskareita ja saaden ”palkkaa” tekemästään työstä.

- Me haluamme tutustuttaa koululaiset työeläkejärjestelmään nostamalla Yrityskylässä esille työeläkkeet ja niiden merkityksen ihmisten elämässä. Pelijärjestelmään lisätään työeläkemaksu, jolloin nuoret oppivat miten työeläkemaksu näkyy esimerkiksi palkkakuitissa, toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes kertoo.

Lukiolaisille on puolestaan suunniteltu digitaalinen kurssi, joka on valinnaisena tarjolla jo yli 40 suomalaisessa lukiossa. Työeläkettä käsittelevä kurssi on osa TATin kasvavaa Yrityselämän nuoret sukupolvet -kurssikokonaisuutta, joka sisältää liiketoimintaan ja työelämätaitoihin liittyviä kursseja. Työeläketeemassa opiskelijat pääsevät oivaltavan oppimisen hengessä muun muassa analysoimaan aitoja työeläkeaiheisia uutisia ja bloggauksia sekä miettimään työeläkettä esimerkiksi vastuullisen liiketoiminnan ja sukupolvien välisten sopimusten näkökulmasta.

Lisäksi osallistumme Slush Youth -tapahtumaan omalla workshopillamme tulevaisuuden työstä. Slush Youth on nuorille suunnattu kansainvälinen oheistapahtuma, joka järjestetään joulukuun alussa.

Lisätietoa:

Suvi-Anne Siimeksen blogi TATin Yrityskylässä: Miksi työeläke on tärkeä?

Yrityskylä TAT