Työeläketietoa yksinkertaisessa muodossa: Eläkettä myös minulle!

02.06.2017

Eläketurvakeskus on käynnistänyt kampanjan, jossa tarjotaan työeläkkeeseen liittyvää tietoa mahdollisimman yksinkertaisessa muodossa. Idea ”mutkat suoriksi” vetävästä työeläketiedosta syntyi tarpeesta lähestyä Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia. Myös heille on tärkeää tietää suomalaiseen työhön liittyvän sosiaaliturvan kuten työeläkkeen perusteet.

Eläkettä myös minulle -kampanjan kasvona toimii Mohammed Abdirahim Hussein Finnish Consulting Groupilta. Kampanjan päälähteenä on Facebookin kampanjasivusto, josta löytyy muun muassa suuntaa antava eläkelaskuri. Sen avulla voi arvioida tulevan eläkkeensä suuruusluokan ja tarkistaa oman eläkeikänsä.

Laskurin lisäksi Facebookin sivustolta löytyy työeläkkeen perusasioita muun muassa lyhyinä videoina, kuvina ja teksteinä.

- Olen täysin vakuuttunut, että mutkat suoriksi vetävä ja helposti sosiaalisen median kautta jaettava työeläketieto tulee tarpeeseen kaikille taustasta riippumatta. Työeläkettä pidetään yleisesti monimutkaisena, ja nyt me haluamme näyttää, että kyseessä on periaatteiltaan ihan tavallinen ja järkeenkäypä juttu, toteaa Eläketurvakeskuksen viestintäjohtaja Kati Kalliomäki kampanjasta kertovassa tiedotteessa.

Lisätietoja:

Facebookin kampanjasivusto: Eläkettä myös minulle!

Eläketurvakeskuksen tiedote 1.6.2017: Eläkettä myös minulle -kampanja yksinkertaistaa työeläketietoa