Työeläkevarat kasvoivat noin 5 miljardilla – tuore sijoitusanalyysi julkaistu

12.12.2019

Vuoden 2019 kolmas vuosineljännes kasvatti työeläkevaroja noin viidellä miljardilla eurolla. Varojen yhteenlaskettu määrä syyskuun lopussa oli 209* miljardia euroa ja reaalinen kokonaistuotto 8,2 prosenttia.

Alkuvuoden nousujohteinen vire jatkui markkinoilla, ja etenkin korkosijoitukset lisäsivät tuottoja.

- Vaisun viime vuoden jälkeen tästä näyttäisi tulevan hyvä vuosi. Korkosijoitukset tuottivat edelleen poikkeuksellisen hyvin laskevan korkotason ansiosta. Lisäksi osakemarkkinan suotuisa kehitys ja erityisesti noteerattujen osakkeiden tuotot siivittivät varat kasvuun, kertoo analyytikkomme Kimmo Koivurinne tänään julkaistussa tiedotteessamme.

Koivurinteen mukaan keskuspankit palasivat löysemmän rahapolitiikan polulle kolmannen vuosineljänneksen aikana.

- Yhdysvaltain keskuspankki laski ohjauskorkoa heinä- ja syyskuussa. Koronlaskuilla on positiivinen vaikutus osakemarkkinoiden arvostustasoon.

Lue lisää tiedotteestamme: Työeläkevarojen kasvu jatkui - tuottoa lähes 5 miljardia kolmannella vuosineljänneksellä

Koivurinteen laatima analyysi sijoitusvaroista ja niiden jakautumisesta on luettavissa Sijoitusanalyysi-sivultamme.

*Varojen määrä on ilmoitettu aiemmasta poiketen kokonaislukuna, koska olemme havainneet epätarkkuutta sijoitusvarojen tilastointiprosessissamme. Selvitämme syytä ja tarvittaessa tarkennamme lukuja myöhemmin, jolloin varojen kokonaismäärä ja suhteelliset osuudet jakaumassa voivat tarkentua. Tällöin päivitämme myös sijoitusvarojen kehittymistä kuvaavat kuvasarjat verkkosivuillemme.