Työeläkevarat laskivat hiukan alkuvuonna – tuore sijoitusanalyysi julkaistu

28.05.2018

Suomalaisten työeläkevarojen määrä laski hiukan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä markkinaturbulenssin takia. Varoja oli maaliskuun lopussa 199,6 miljardia euroa, mikä on 0,3 miljardia vähemmän kuin viime vuoden lopulla.

Telan analyytikko Peter Halosen mukaan tärkein syy pienelle laskulle oli turbulenssi osakemarkkinoilla.
- Sijoittajien epävarmuuden aiheutti kasvanut protektionismin pelko Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan takia.

Epävarmuus on myrkkyä talouskasvulle ja työllisyyden kehitykselle, joiden vaikutukset ulottuvat myös suomalaisen työeläkejärjestelmän rahoitukseen, kertoo analyytikkomme Peter Halonen tänään julkaistussa tiedotteessamme.

Tällainen ajoittainen heilahtelu on hyvin luonnollista rahoitusmarkkinoilla ja se vaikuttaa sijoitusten arvonvaihteluun.

- Eläkevarat on hajautettu laajasti eri omaisuuslajeihin, ja siten ne olivat suojassa suuremmalta laskulta. Eläkevakuuttajat myös ovat vakavaraisia, minkä johdosta ne kestävät hyvin ajoittaista tuulisuutta. Varojen pienestä supistumisesta huolimatta työeläkejärjestelmän rahoitus on kestävällä pohjalla, sanoo Halonen.

Lue lisää tiedotteestamme: Työeläkevarat laskivat hiukan alkuvuonna markkinaturbulenssin takia.

Tarkemmat tiedot luettavissa analyysistä ja kuvasarjoista

Halosen laatima analyysi sijoitusvarojen määrästä, kohdentumisesta ja tuotoista on luettavissa Sijoitusanalyysi-sivultamme. Analyysin yhteydestä löytyy myös päivitetty kuvasarja olennaisimmista eläkevarojen kehittymistä kuvaavista tiedoista.

Laajemmat eläkevarojen kehittymistä lyhyellä ja pitkällä aikavälillä käsittelevät kuvasarjat löytyvät Sijoitusvarojen kehittyminen -sivultamme.