Työeläkevaroja 241 miljardia kesäkuun lopussa – tuoreet tiedot eläkevaroista julki

03.09.2021

Eläkevarat nousivat noin 8 miljardilla vuoden 2021 toisella neljänneksellä. Pitkälti osakemarkkinoista johtuva positiivinen kehitys työeläkesijoituksissa jatkui vuosineljänneksen aikana. Varoja oli kesäkuun lopussa yhteensä 241 miljardia euroa.

– Varojen kasvu vuoden 2021 ensimmäisellä vuosipuoliskolla on ollut osakesijoitusten ansiota. Rahoitusmarkkinoiden virettä nosti moni asia: talouden palautuminen ja elvytystoimet niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa sekä koronavirusrokotusten eteneminen ja rokotekattavuuden nouseminen, kertoo analyytikkomme Kimmo Koivurinne.

Lisätietoja tiedotteestamme: Työeläkevarat kasvoivat 8 miljardia globaalin talouden elpyessä

Tarkemmat tiedot analyysistä ja kuvasarjoista

Koivurinteen laatima analyysi työeläkevakuuttajien sijoitusvarojen kehittymisestä ja markkinatilanteesta on luettavissa Sijoitusanalyysi-sivultamme. Analyysin yhteydestä löytyy myös päivitetty kuvasarja olennaisimmista eläkevarojen kehittymistä kuvaavista tiedoista.

Laajemmat eläkevarojen kehittymistä lyhyellä ja pitkällä aikavälillä käsittelevät kuvasarjat löytyvät Sijoitusvarojen kehittyminen -sivultamme. Näistä kuvasarjoista ilmenevät myös vuoden eri vuosineljännesten aikana tapahtuneet muutokset.