Työeläkevarojen kasvu turvaa tulevia eläkkeitä – tuore sijoitusanalyysi julkaistu

10.03.2017

Työeläkevarojen määrä vuoden 2016 lopussa oli yhteensä 188,5 miljardia euroa. Vaikka vuosi oli sijoittajan näkökulmasta haastava, työeläkevakuuttajat onnistuivat saamaan hyviä tuottoja vuoden loppua kohden. Varojen määrä nousi vuoden viimeisen neljänneksen aikana neljällä miljardilla. Kaikkiaan kasvua vuoden 2016 aikana tuli yhteensä 7,6 miljardia euroa.

- Kasvu on aina hyvä uutinen erityisesti tulevien eläkkeiden näkökulmasta. Samaan aikaan varojen määrää nimittäin laskee se, että eläkemenot ovat pysyvästi suuremmat kuin mitä työeläkemaksuilla saadaan kerättyä varoja järjestelmään, toteaa analyytikkomme Peter Halonen tänään julkaistussa tiedotteessamme.

Tästä eteenpäin eläkevarojen pitää kasvaa keskimäärin samaa tahtia kuin palkkasumma ja eläkemenot, jotta myös vakaana pysyvä osuus eläkemenoista on rahoitettavissa sijoitusten tuotoilla. Halonen myös muistuttaa Suomen talouskasvun ja työllisyyden kehityksen merkityksestä eläkejärjestelmän kestävyydelle.

Lue lisää tiedotteestamme: Työeläkevarojen määrä nousi 7,6 miljardilla viime vuonna – kasvu turvaa tulevia eläkkeitä

Halosen laatima analyysi sijoitusvarojen määrästä ja kohdentumisesta sekä tuotoista on luettavissa kokonaisuudessaan Sijoitusanalyysi-sivultamme. Analyysin yhteydestä löytyy myös päivitetty kuvasarja olennaisimmista eläkevarojen kehittymistä kuvaavista tiedoista. Laajemmat lyhyen ja pitkän aikavälin kehittymistä käsittelevät kuvasarjat löytyvät Sijoitusvarojen kehittyminen -sivultamme.