Työeläkevarojen määrä 198,9 miljardia euroa – tuore sijoitusanalyysi julkaistu

30.11.2017

Vuoden 2017 kolmas vuosineljännes kasvatti työeläkevaroja 2,3 miljardilla eurolla. Varojen yhteenlaskettu määrä syyskuun lopussa oli näin ollen 198,9 miljardia euroa. Sijoitusten tuotto oli positiivinen kaikissa eri sijoituslajeissa, ja reaalinen sijoitustuotto vuoden alusta lukien oli 5,3 prosenttia.

- Merkittävien keskuspankkien elvyttävällä rahapolitiikalla on ollut suuri vaikutus eläkevarojen kasvuun. Kevyellä rahapolitiikalla on ollut myönteisiä vaikutuksia eläkevakuuttajille niin rahoitusmarkkinoiden kuin reaalitalouden positiivisen kehityksen ansiosta, kertoo analyytikkomme Peter Halonen tänään julkaistussa tiedotteessamme.

Halosen mukaan suuri kysymys on, miten tällaisesta poikkeuksellisen elvyttävästä rahapolitiikasta päästään pois hallitusti niin, että sen mahdolliset negatiiviset vaikutukset olisivat maltilliset sekä reaalitalouden että rahoitusmarkkinoiden ja sijoitusvarojen kannalta.

Lue lisää tiedotteestamme: Työeläkevarojen määrä nousi 2,3 miljardia vuoden kolmannella neljänneksellä

Analyysi ja kuvasarjat kertovat tarkemmat tiedot sijoitusvaroista

Halosen laatima analyysi työeläkevakuuttajien sijoitusvaroista, taloustilanteesta sekä rahapolitiikasta on luettavissa Sijoitusanalyysi-sivultamme. Analyysin yhteydestä löytyy myös päivitetty kuvasarja olennaisimmista eläkevarojen kehittymistä kuvaavista tiedoista.

Laajemmat eläkevarojen kehittymistä lyhyellä ja pitkällä aikavälillä käsittelevät kuvasarjat löytyvät Sijoitusvarojen kehittyminen -sivultamme. Näistä kuvasarjoista ilmenevät myös kuluneen vuoden eri vuosineljännesten aikana tapahtuneet muutokset.