Työeläkevarojen määrä jo lähes 170 miljardia – tuore tilastoanalyysi julkaistu

29.08.2014

Työeläkevarojen yhteenlaskettu määrä oli kesäkuun lopussa yhteensä 169,2 miljardia euroa. Kasvua vuoden toisen neljänneksen aikana kertyi yhteensä 3,7 miljardia euroa. Tiedot käyvät ilmi tänään julkaistusta sijoitusvarojen tilastoanalyysistämme, joka tarkastelee kesäkuun lopun tilannetta.

Työeläkevakuuttajien tuottokehitys on parantunut vuoden edetessä. Toinen vuosineljännes oli hieman vahvempi kuin ensimmäinen. Tuottokehitys on jatkunut hyvänä myös pitkällä aikajänteellä.

- Koko toimialan keskimääräinen vuotuinen reaalituotto on vuoden 1997 alusta kesäkuun 2014 loppuun 4,1 prosenttia. Yksityisen sektorin osalta vastaava tuottoprosentti on 4,0 ja julkisalojen eläkevakuuttajien 4,4. Nämä ovat hyvää tasoa ottaen huomioon, että Eläketurvakeskus käyttää peruslaskelman pitkän aikavälin reaalituotto-olettamana 3,5 prosenttia, kertoo analyytikkomme Maria Rissanen.

Julkaisimme tilastoanalyysistämme tänään myös oheisen tiedotteen:

Työeläkevarat kasvaneet jo lähes 170 miljardiin

Analyytikko Rissasen laatima analyysi sijoitusvarojen määrästä ja kohdentumisesta sekä niihin liittyvät grafiikat löytyvät Sijoitusvarojen yhteenvedot -sivultamme.