Työeläkkeiden sijoitustuotot kiinnosti aamupäivän seminaarissa

10.04.2013

Viime vuonna työeläkesijoitukset tuottivat lähes kymmenen prosenttia, kertoivat työeläkealan sijoitusasiantuntijat keskiviikkoaamun Arvopaperi-lehden ja Telan yhteistyöseminaarissa keskiviikkona. Arvopaperi-lehden päätoimittaja Eljas Revon johdolla sijoitusjohtajat Jari Puhakka Eterasta ja Hanna Hiidenpalo LähiTapiola Eläkeyhtiöstä vastasivat positiivisissa tunnelmissa tilaisuuden aiheeseen millaisia ovat eläkeyhtiöiden sijoitustuotot?

Sijoituksilla on väliä

Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes toi eläkelobbarin kokoavat näkemykset tilaisuuteen. Siimes valotti puheessaan sijoitustuottojen merkitystä pitkällä aikavälillä.

- Vaikka tällä hetkellä puhutaankin sijoitusvuodesta 2012, vaikuttavat tänään tehdyt sitoumukset vuosikymmeniä eteenpäin, Siimes painottaa.

Siimeksen mukaan yhden vuoden takia ei kannata jäädä itkemään, koska sijoitusten tuotot saattavat näyttää lyhyellä aikavälillä synkältä, mutta pitkällä aikavälillä asiat ovat hyvällä tolalla. Pitkällä aikavälillä yksityisten työeläkeyhtiöiden reaalituotto on ollut 3,8 prosenttia, julkisten eläkesijoittajien tuotto on ollut korkeampi, 4,2 prosenttia. Eläkesäätiöiden tuotto on ollut tätäkin korkeampi.

Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikkö Anna Hyrske toi seminaariin näkemykset aktiivisesta omistajuudesta sekä vastuullisesta sijoittamisesta.

- Työeläkeyhtiöiden tulee sijoittaa työeläkevarat tuottavasti ja turvaavasti. Ilmarisessa olemme lisänneet listalle vielä sanan vastuullisesti. Aktiivinen omistajuus ja sijoituskohteiden tunteminen on juuri osa vastuullista sijoittamista, Hyrske kertoo.

Tilaisuuden päätteeksi Repo pyysi työeläkesijoitusten tuottoveikkauksia vuodelle 2013. Puhakka ja Hiidenpalo totesivat molemmat, että yhtä hyvään tilanteeseen ei tulevana vuonna päästä. Hyrske ei halunnut lähteä veikkaamaan asiaa