Työhyvinvointitoiminta ja hiilikupla syyskuun uutiskirjeen teemoina

29.09.2015

Tuore syyskuun uutiskirjeemme käsittelee työeläkevakuuttajien työhyvinvointitoimintaa ja sen merkitystä. Finanssivalvonta julkisti eilen työeläkeyhtiöiden työhyvinvointitoiminnasta tekemänsä tarkastuksen tulokset, joiden mukaan työhyvinvointitoiminta on ollut pääosin laadukasta ja johtanut hyviin tuloksiin. Edunvalvontajohtajamme Nikolas Elomaa kertoo uutiskirjeessämme tarkemmin muun muassa siitä, mitä käytännön merkitystä työhyvinvointitoiminnalla on niin yritysten kuin eläkejärjestelmän kannalta.

Hiilikupla ja hiilijalanjäljen selvittäminen ovat myös uutiskirjeemme aiheena. WWF on haastanut suomalaisia institutionaalisia sijoittajia laskemaan sijoitustensa hiilijalanjäljen. Kirkon eläkerahasto ja Ilmarinen ovat jo tutkineet sijoitussalkkujensa hiilijalanjäljen. Tästä työstä ja sen tuloksista omissa organisaatioissaan kertovat salkunhoitaja ja vastuullisen sijoittamisen asiantuntija Magdalena Lönnroth Kirkon eläkerahastosta sekä sijoitusjohtaja Mikko Mursula Ilmarisesta.

Lisäksi uutiskirjeemme kertoo tuoreesta kansainvälisestä vertailusta, jonka mukaan Suomi on yksi maailman parhaimmista maista vanheta. Suomi sijoittui Global AgeWatch indeksin luokittelussa sijalle 14. Suomen hyvään sijoitukseen vaikutti se, että Suomessa kaikki yli 65-vuotiaat saavat eläkettä.

Telalaisen esittelyssä on tällä kertaa vuorossa uusi analyytikkomme Peter Halonen, joka aloitti meillä elokuussa.

Kaikki mainitut artikkelit ovat luettavissa kokonaisuudessaan syyskuun uutiskirjeestämme. Mikäli haluat jatkossa uutiskirjeemme suoraan omaan sähköpostiisi, käy liittymässä uutiskirjeen tilaajaksi.