Työtä lienee tulevaisuudessakin - tammikuun uutiskirje tarkastelee työelämää

22.01.2019

Ammatteja katoaa ja uusia syntyy. Millaista työelämää kohti olemme ehkä menossa? Digitalisaatio muuttaa työtä ja ammattinimike voi olla mitä tahansa.

Onko työn tutottavuus muuttunut, rutiinit vaihtuneet toisiksi ja koostuuko toimeentulo monesta lähteestä?

Johtava ekonomistimme Risto Vaittinen sanoo olevansa kehitysoptimisti. "Työn tuottavuus on viimeisen sadan vuoden aikana noussut vuosittain noin 2 %, vaikka matkan varrella on toki ollut ryppyjä. Minun on vaikea uskoa, että tämä kehitys tyssäisi nyt, kun olemme koulutetumpia kuin koskaan ja meillä on enemmän teknisiä edellytyksiä kehittää asioita kuin koskaan", Vaittinen kertoo.

Kehityspäällikkö Janne Hyvärinen Salon kaupungin kehittämis-, elinkeino- ja työllisyyspalveluista, Työterveyslaitoksen tutkimus- ja palvelukeskuksen johtaja Jorma Mäkitalo ja opetusneuvos Kari Nyyssölä Opetushallituksen ennakointiyksiköstä pohtivat työllisyyttä, työllistymistä ja osaamistarpeita

Sillanrakentajat-podcastimme kolmannessa jaksossa toimittaja Maria Veitola keskustelee analyytikkomme Kimmo Koivurinteen ja Sitran ennakointi- ja strategiatoiminnoista vastaavan johtajan Paula Laineen kanssa tulevaisuudesta, maailman megatrendeistä ja Suoman päiväkoti-ikäisten eläkkeistä.

Kerromme Pinnalla-palstalla, miten työeläkevakuuttajat huomioivat ilmastonmuutoksen sijoitustoiminnassaan.

Yllä mainitut artikkelit ovat luettavissa kokonaisuudessaan tammikuun uutiskirjeestämme.

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi saat kirjeen jatkossa suoraan omaan sähköpostiisi kerran kuukaudessa.