Vakavaraisuustilastot päivitetty syyskuun 2020 lopun tiedoilla

09.12.2020

Olemme päivittäneet sivuillamme olevat yksityisalojen työeläkevakuuttajien vakavaraisuustilastot syyskuun lopun tietojen mukaisesti.

Työeläkeyhtiöiden keskimääräinen vakavaraisuusaste eli eläkevarojen suhde vastuuvelkaan oli syyskuun lopussa 124,8. Eläkekassojen ja -säätiöiden vakavaraisuusaste oli puolestaan 137,2. Tiedot käyvät ilmi Finanssivalvonnan tänään julkaisemista Finanssisektorin vakavaraisuustiedoista.

Vakavaraisuusasema eli keskimääräinen vakavaraisuuspääoman suhde sijoitusten riskillisyyden perusteella määräytyvään vakavaraisuusrajaan oli syyskuun lopussa yhtiöillä 1,6 ja säätiöillä ja kassoilla 2,3.

Finanssivalvonta on jo aiemmin kertonut yksityisalojen työeläkevakuuttajien vakavaraisuudesta myös lokakuun lopulta osana tiivistettyä tiedonkeruutaan. Työeläkeyhtiöiden, eläkesäätiöiden ja -kassojen sekä Merimieseläkekassan keskimääräinen vakavaraisuusaste oli tuolloin 125 prosenttia ja vakavaraisuusasema 1,7.

Vakavaraisuussääntely koskee yksityisalojen työeläkevakuuttajia eli työeläkeyhtiöitä, eläkekassoja ja -säätiöitä sekä Merimieseläkekassaa.

Lisätietoja:

Työeläkevakuuttajien vakavaraisuustilastot sivuillamme

Finanssivalvonnan tiedote 9.12.2020: Finanssisektorin vakavaraisuus 30.9.2020: Suomen finanssisektorin vakavaraisuus vahvistui hieman talouden toipuessa – koronan vaikutukset näkyvät kuitenkin viiveellä

Finanssivalvonnan tilasto: Eläkesektorin vakavaraisuus 30.9.2020

Uutisemme 27.11.2020: Yksityisalojen työeläkevakuuttajien vakavaraisuus pysyi vakaana myös lokakuussa