Välähdyksiä tulevaisuudesta pohtii työn muutosta

01.06.2017

Tulevaisuuden työidentiteetin elementtejä ovat kyky nähdä mahdollisuuksia ja rohkeus tarttua niihin. Näin todetaan tänään julkaistussa Välähdyksiä tulevaisuudesta -raportissa, jonka on laatinut MindMill Networkin senior adviser Marjaana Toiminen. Toimisen selvityksen tarkoituksena on pohtia, miten työ todennäköisesti muuttuu, mitä uutta työtä syntyy ja mitä murros tarkoittaa yksittäisen työntekijän kannalta. Olemme rahoittaneet selvityksen yhdessä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran kanssa.

Toiminen haastatteli raporttia varten lähes 30 asiantuntijaa, tutkijaa ja yritysjohtajaa eri toimialoilta. Selvityksellään Toiminen halusi tuoda keskusteluun konkretiaa siitä, mitä työelämässä tapahtuu nyt ja lähitulevaisuudessa. Hän halusi myös ravistella käsitystä siitä, että robotit vievät työt.

- Yleinen käsitys on, että automaatio ja tekoäly lisäävät ihmisen kyvykkyyttä ja muuttavat työtehtäviä. Työtehtäviä ja ammatteja kyllä katoaa, useammin kuitenkin työtehtävät ja niissä tarvittavat taidot muuttuvat. On harhaanjohtavaa keskittyä pohtimaan ammattien katoamista, koska arviointi on vaikeaa. Keskustelu vie huomion pois sekä mahdollisuuksista että tavoista vastata muutokseen, Toiminen toteaa.

10 teesiä työn murroksesta

Toiminen esittää raportissa kymmenen teesiä, jotka ovat hänen tulkintojaan raportin materiaaleista. Yhdessä teeseistä esimerkiksi todetaan, että työn, työtehtävien ja liiketoiminnan muutos digitaalisessa taloudessa edellyttää myös, että toimenkuvat, johtamisen tavat ja organisaatiorakenteet uudistuvat. Lisäksi työn muutos edellyttää yrityksiltä vastuullisuutta ja lainsäätäjiltä reaktiokykyä. Molempien tehtävä on luoda työstä ihmisille yhä saavutettavampaa ja mielekkäämpää.

Toiminen myös toteaa, ettei koulutusjärjestelmämme tällaisenaan vastaa työn muutokseen. Alan vaihtamiseen ja ammattitaidon kehittämiseen tarvitaan ripeästi nopeita, käytännöllisiä oppimismahdollisuuksia. Tulevaisuudessa yksilöllä on suurempi vastuu ammattitaidostaan ja sen uudistamisesta kuin aiemmin.

Lisäksi Toiminen toteaa lineaarisesti etenevän työuran rinnalle tulevan monista erilaisista työrooleista ja jaksoista koostuvan työelämän. Uran rinnalle tulee useita polkuja.

Teesit löytyvät kokonaisuudessaan raportin sivulta 70.

Työ jatkaa uudistumistaan

Keskustelua työn muutoksesta
Keskusteluun osallistumassa Pauliina Seppälä (vas.), Tommi Rytkönen, Tuomas Mikkonen, Antero Vartia ja Aarne Aktan. Keskustelun vetäjänä Reetta Räty.

Välähdyksiä tulevaisuudesta -raportti julkaistiin aamupäivällä Helsingissä Kulttuuritehdas Korjaamolla järjestetyssä tilaisuudessa. Toimittaja-yrittäjä Reetta Rädyn juontamaan keskusteluun osallistui myös raportissa haastateltuja asiantuntijoita. Työn katoamista pohtivat kansanedustaja Antero Vartia ja Pihlajalinnan toimitusjohtaja Aarne Aktan. Uuden työn syntymisestä puolestaan keskustelivat Barona Technologiesin toimitusjohtaja Tuomas Mikkonen ja Smartumin toimitusjohtaja Tommi Rytkönen. Yksilön asemaa uuden työn maailmassa pohti Yhteismaan yrittäjä Pauliina Seppälä.

Keskustelijat eivät yksiselitteisesti uskoneet työn katoamiseen, vaikka se sisällöltään muuttuukin. Työmarkkinoilla olevan kohtaanto-ongelman arveltiin lisääntyvän edelleen, ja osaajapulaa todettiin jo olevan suorittavasta työstä ammattiosaajiin. Kokki on jo lähes yhtä kysytty kuin huippukoodari.

Myös me Telassa ja Sitrassa katsomme, että työ uudistuu mutta ei katoa. Nyt on hyvä hakea suuntaviivoja siihen, minne ja miten uutta työtä syntyy, jotta toivo ja luottamus tulevaisuuteen säilyvät. Välähdyksiä tulevaisuudesta -raportin tarkoituksena onkin tuottaa uusia, positiivisia avauksia yhteiskunnalliseen keskusteluun työelämän uudistamisesta.

Lisätietoja:

Välähdyksiä tulevaisuudesta -raportti

Tiedote 1.6.2017: Osaamisvaje suurin haaste työn murroksessa

Aamupäivän julkistustilaisuudessa käytyä keskustelua löytyy myös Twitteristä hastagilla #UusiTyö.