Esittelyssä Maria Rissanen

06.11.2013

Maria Rissanen työskentelee Telan analyytikkona.

Millainen on työhistoriasi?

Kuva: Maria Rissanen

Telan analyytikon tehtävässä olen ollut nyt 1,5 vuotta. Tätä ennen toimin lähes 10 vuotta erilaisissa rooleissa Suomen Pankin varannonhallinnassa diilerinä ja markkina-analyytikkona sijoitussalkunhoitajana ja rahoitusekonomistina.

Milloin tulit Telaan ja miksi kiinnostuit Telasta organisaationa?

Hain uutta suuntaa ja sisältöä työelämääni. Telan toiminnan uudistamisessa näin tällaisen sauman.

Mitä työsi sisältää?

Analysoin työeläkealan sijoitusten kohdentumista ja tuottoja niin koko järjestelmän kuin eri työeläkevakuuttajaryhmien tasolla. Tässä kohden mukaan tulee myös rahoitusmarkkinoiden eli työeläkevakuuttajien sijoitusympäristön – kartoitus. Lisäksi osallistun sijoittamiseen, sijoitusraportointiin ja taloushallintoon liittyvien Telan neuvottelukuntien ja työryhmien työhön.

Mikä on koulutuksesi ja miksi aikoinaan suuntauduit opiskelemaan juuri tätä alaa?

Olen koulutukseltani Valtiotieteiden maisteri (VTM). Pääaineeni oli kansantaloustiede. Sijoitusmaailma ja sen alati muuttuva luonne kiinnostivat jo ”kansiksen” opintojen alkumetreillä. Työelämän myötä asia on vain vahvistunut: Tämä on se mun juttu!

Mikä sijoitusmaailmassa sinua kiehtoo?

Rahoitusmarkkinoilla jokainen päivä on erilainen, täynnä uutta opittavaa. Sijoittamisella voidaan turvata kansalaisten tulevaa toimeentuloa ja luoda kestävämpää pohjaa heidän elämälleen.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

Selkeä oma tontti, mielenkiintoiset työtehtävät sekä innostava ja uudistuva työympäristö!

Mikä on sijoitusmaailmassa tällä hetkellä eniten sinua kiinnostava asia ja miksi?

Maailmanlaajuinen talouskasvun pohjan vahvistuminen. Vain kunnossa oleva talous mahdollistaa laaja-alaisen hyvinvoinnin.

Mitä teet työsi vastapainoksi?

Vapaa-ajallani yritän saada hikeä pintaa juoksemalla pari kertaa viikossa. Työmatkat autoilen ja silloin popit on täysillä. Muuten elämäni täyttymisestä pitävät huolen 6- ja 8 –vuotiaat tyttäret, mies, koira sekä ystävät ja sukulaiset.