Esittelyssä Marja Koponen

24.01.2014

Marja Koponen aloitti lakimiehenämme tammikuun alussa. Hänen työhönsä kuuluu yhtiö- ja kilpailuoikeuteen, sosiaaliturvaoikeuteen sekä työeläkealan EU-oikeudelliseen asemaan liittyvät kysymykset.

Millainen on työhistoriasi?Kuva: Marja Koponen

Olen opiskeluajoista alkaen työskennellyt sosiaaliturvan parissa. Aloitin kesätyöntekijänä oikeustieteen ylioppilaana Opettajien työttömyyskassassa, jossa työsuhde venyi parin vuoden mittaiseksi valmistumiseen saakka. Tämän jälkeen aloitin Ilmarisessa työeläkeasioissa työkyvyttömyyseläkepuolella, jonka jälkeen tein lyhyen visiitin Uudenmaan TE-keskukseen työttömyysturva-asiamiehen tehtäviin. Palasin kuitenkin Ilmariseen puolen vuoden jälkeen lakiosastolle lakimieheksi. Olin äitiys-ja hoitovapaalla ennen kuin aloitin Työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnassa TELK:ssä vuonna 2008, ensin esittelijän tehtävissä ja vuodesta 2010 alkaen tiedottajalakimiehen tehtävissä.

Miksi kiinnostuit Telasta organisaationa?

Ollessani töissä eläkelaitoksessa tein yhteistyötä Telan kanssa. Organisaatio tuntui jo silloin mukavalta ja työt monipuolisilta. Telassa näkee ja ehkä pystyy vaikuttamaankin eläkealan muutoksiin. Pääsee etulinjassa mukaan uusiin muutoksiin.

Mitä työsi sisältää?

Uskon, että työnkuva muotoutuu ajan myötä. Työni sisältää työeläkejuridiikkaa ja kanssakäymistä jäsenistön kanssa muun muassa yhtiö- ja kilpailuoikeuteen, sosiaaliturvaoikeuteen sekä työeläkealan EU-oikeudelliseen asemaan liittyvissä asioissa.

Mikä juridiikassa ja työeläkealassa sinua kiehtoo?

Alun perin pyrin opiskelemaan juridiikkaa sen vuoksi, että mielestäni oikeudenmukaisuuden pitäisi toteutua. Työeläkeala taas on mielenkiitoinen, koska se on alati muuttuva, ja kytkeytyy vahvasti yhteiskuntaan ja sen kehitykseen.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

Pidän uusista haasteista ja uusien asioiden opettelusta. Eläkealalla voi oivaltaa joka päivä jotain uutta, vaikka olisi työskennellyt kuinka pitkään. Koskaan ei ole asiantuntijana valmis.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Lapseni (7 v. ja 10 v.) pitävät huolen kiireisestä vapaa-ajasta. Lisäksi pyrin liikkumaan 3-5 kertaan viikossa; juoksen, kahvakuulailen ja käyn kuntosalilla. Pidän myös käsitöiden tekemisestä, lukemisesta, laskettelusta, hiihdosta ja kaikkien uusien lajien kokeilemisesta.