Esittelyssä Simo Hynninen

18.02.2014

Yhteiskunnallisen koulutuksen asiantuntijatehtävissä työskentelevä Simo Hynnisellä on monipuolinen työura. Hän tuli Telaan tiedottajaksi vuonna 2007.

Millainen on työhistoriasi?Kuva: Simo Hynninen

Olen 62-vuotias teologian maisteri ja pappi. Aikaisemmin olen toi­mi­nut koulutussihteerinä Suomen ev.-lut. seurakuntien Lapsityön Kes­kuksessa. Minulla on myös laaja kokemus kunnallisesta ja seurakunnallisesta lapsi- ja nuo­ri­so­työs­tä. Opiskeluni rahoitin työskentelemällä Helsingissä ja Espoossa nuorisokodeissa, ja hoitamalla vanhemmiltani perimääni maatilaa Pieksämäen lähistöllä.

Suurimman osan työurastani olen ollut erilaisissa järjestötehtävissä. Toimiessani Kristillisen Eläkeliiton toiminnanjohtajana tulivat eläkeasiat minulle tutuksi, sillä olin mukana sosiaali- ja terveysministeriön vuonna 1997 asettamassa vanhus- ja eläkepoliittisessa neuvottelukunnan eläkejaostossa. Eläkeliitossa toimin koulutussihteerinä ja vastasin koulutus- ja kurssitoiminnasta. Eläkeliitossa koulutin vertaisliikunnan liikunnanohjaajia. Suoritin tuolloin työn ohessa Lahden ammattikorkeakoulussa Erityisryhmien liikunnan ammatilliset erikoistumisopinnot.

Mitä työsi sisältää?

Tehtäviini kuuluu yhteiskunnallisen koulutuksen toteuttaminen, koulutuksen sisältöjen kehittäminen ja sidosryhmätoiminta. Vedän Telassa myös Eläkkeensaajien yhteistyöryhmää. Jäseninä tässä työryhmässä ovat kuuden keskeisimmän eläkeläisjärjestön toiminnanjohtajat. Tämän vuoden alussa järjestimme ensimmäisen työeläkekoulun eläkeläisjärjestöjen toimihenkilöille.

Mikä työeläkealassa sinua kiehtoo?

Eläkeliitossa ja Kristillisessä Eläkeliitossa toimin usein juhlapuhujana yhdistysten ja piirien juhlissa. Aiheitani olivat jo tuolloin hyvä vanhuus ja eläkkeet. Telan silloiset tiedottajat olivat minulle tuttuja, sillä he kävivät kouluttamassa järjestämilläni järjestökursseilla.

Eläkeala muuttuu jatkuvasti. Nytkin työmarkkinaosapuolet hakevat ratkaisua työeläkejärjestelmän uudistamiseksi. Tässä uudistuksessa on huolehdittava työeläkejärjestelmän rahoituksen turvaamisesta, riittävän eläketurvan ja sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden varmistamisesta. Haluan taata myös lapsilleni ja lapsenlapsilleni kattavan eläketurvan ja pysyvän eläkelupauksen.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

Olen koko ikäni ollut tekemisissä ihmisten kanssa, saarnannut, toimittanut, puhunut ja kouluttanut. Työni on muuttunut paljon mukavammaksi, kun en ole jatkuvasti tienpäällä. Saan puhua merkityksellisistä aiheista. Suomen työeläkejärjestelmä on yksi maailma parhaista, oikeudenmukainen ja koukeroistaan huolimatta suhteellisen selkeäkin. Työstäsi kasvaa työeläke! Meillä on vakaa turva työkyvyttömyyden ja vanhuuden ajalle. Äitinikin on nauttinut vanhuuseläkettä jo yli 30 vuotta.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Pappismatrikkelissa lukee harrastusteni kohdalla: metsä- ja maatalous, lisätään siihen vielä koiran kanssa ulkoileminen, marjastus ja sienestys.

Nuorempana valmensin sulkapalloilijoita ja olin mukana kehittämässä urheiluseuratoimintaa. Ikä­luok­ka SM-kisoissa val­men­ta­ma­ni pelaajat voit­tivat useita SM-mestaruuksia. Pelaajat ovat myös saa­vut­ta­neet menestystä kansainvälisillä areenoilla.

Vuonna 2006 hurahdin Asahi-liikuntaan. Asahi on taijin ja joogan tapainen suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä terveysliikuntamenetelmä. Liikkeet tehdään rauhallisen hengityksen tahdissa. Laji parantaa tasapainoa, rentoutta ja vahvistaa lihaksia. Harrastan päivittäin asahia. Teen liikkeitä usein metroa odottaessani.