Työeläkekoulussa perehdytään työeläkejärjestelmän perusteisiin

20.08.2013

Telan alueellinen työeläkekoulukiertue käynnistyy elokuussa Turusta. Koulutukset ovat osa yhteiskunnallista koulutustamme. Koulutuksissa käydään läpi työeläkejärjestelmää ja työmarkkinajärjestöjen roolia työeläkejärjestelmän kehittämisessä. Syksyn aikana työeläkekoulu vierailee viidellä paikkakunnalla. Tilaisuudet järjestetään yhdessä SAK:n, STTK:n ja Akavan kanssa.

Työeläkekoulut on tarkoitettu palkansaajajärjestöjen kunkin alueen luottamushenkilöille, hallinnossa toimiville ja liittojen toimihenkilöille.
- Tarkoituksena on, että nykyisillä ja tulevilla päättäjillä on riittävät tiedot työeläkejärjestelmän toiminta- ja kehittämisperiaatteista ja kansallisen järjestelmän suhteesta EU:hun sekä eläkkeiden rahoitukseen liittyvistä kysymyksistä. Tätä kaikkea tarjoamme osallistujille työeläkekouluissa, toteaa vs. koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen.

Jokaisessa tilaisuudessa on sekä Telan että työmarkkinajärjestön puheenvuoro. Turun tilaisuudessa erityisasiantuntijamme Janne Pelkonen luennoi aiheesta Mitä työeläkejärjestelmästä kannattaa tietää? Puheenvuorossa käydään läpi työeläkejärjestelmän synty ja arvopohja, rahoituksen kestävyys sekä päätöksenteko ja hallinto. Turussa työmarkkinajärjestön puheenvuoron pitää lakimies Jarmo Pätäri Akavasta. Syksyn tilaisuuksissa työmarkkinajärjestöt valottavat rooliaan työeläkejärjestelmän kehittämisessä ja myös suuntaavat katseita tulevaisuuteen.

- Mielenkiintoista on päästä kuulemaan millaisia mielipiteitä osallistujilla on tulevasta eläkeuudistuksesta ja keskustelemaan heidän kanssaan työeläkejärjestelmän tulevaisuudesta, erityisasiantuntijamme Janne Pelkonen kertoo.

Työeläkekoulut järjestetään syksyn aikana Turussa 22.8., Joensuussa 28.8., Kokkolassa 5.9., Kouvolassa 19.9. ja Mikkelissä 17.10.

Työeläkekoulujen kutsut ilmoittautumisohjeineen lähetetään ammattiliittojen kautta.

Lisätietoja alueellisista työeläkekouluista