Siirry sisältöön

Elämä on ikuista oppimista – ja työelämä varsinkin!

Työelämä muuttuu ja kehittyy, joten meidän kaikkien on tärkeää pitää huolta osaamisestamme. Onneksi meillä on yhä enemmän tahtoa työnantajien puolelta työntekijöiden osaamisen kehittämiseen. Tästä on hyvä esimerkki vuoden alusta voimaan tullut laki kolmen päivän koulutuksesta. Kaikilla on entistä helpompaa päivittää osaamistaan koulutuksissa, kursseilla, seminaareissa ja oppia uutta.

Me keskitymme yhteiskunnallisessa koulutuksessamme jakamaan tietoa työeläkejärjestelmästä. Tavoitteenamme on varmistaa, että yhteiskunnan ja työmarkkinajärjestöjen nykyiset sekä tulevat päättäjät ja vaikuttajat tuntevat työeläkealan. Haluamme, että heillä on riittävät tiedot työeläkejärjestelmän kehittämis- ja toimintaperiaatteista ja suhteesta EU:hun. Koulutuksissa käsittelemme myös eläkkeen rahoitukseen liittyviä kysymyksiä.

Koulutuksemme koostuu työeläkekouluista, seminaareista, asiantuntijatapaamisista sekä asiantuntija-alustuksista. Kouluttajina toimivat asiantuntijamme ja johtajamme.

Alueelliset työeläkekoulumme kiersivät kuudella paikkakunnalla

Järjestimme tänä syksynä toista kertaa yhteistyössä SAK:n, STTK:n ja Akavan kanssa alueellisia työeläkekouluja. Mielestämme on tärkeää tarjota koulutusta – koko ajan muuttuvassa ”eläke-”maailmassa – valtakunnallisesti.

Kiersimme kuudella paikkakunnalla (Helsingissä, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Kajaanissa, Porissa ja Kuopiossa) kouluttamassa palkansaajajärjestöjen luottamushenkilöitä, liittojen toimihenkilöitä, liittojen hallinnon jäseniä sekä liittojen aktiiveja. Tavoitimme kiertueellamme heistä yli 300 henkilöä, joka on kolmannes enemmän kuin viime vuoden työeläkekoulukiertueella.

Työeläkeuudistus puhutti laajalti

Työeläkekouluissamme perehdyttiin työeläkejärjestelmän lisäksi työeläkeuudistuksen taustoihin ja neuvotteluihin. Keskustelua käytiin mm. uudistuksen välttämättömyydestä, työurien pidentämisestä tilanteessa, jossa työtä ei välttämättä ole saatavilla. Tärkeäksi koettiin, että eläkeuudistuksessa huomioitaisiin eläkkeelle siirtymisen joustavuus. Monilla paikkakunnilla puhutti myös työkyvyttömyyteen ja kuntoutukseen liittyvät asiat.

Yleisö oli seurannut tiiviisti eläkeuudistusta koskevia neuvotteluja medioiden kautta. Lehtien palstoilta oli monelle herännyt kysymyksiä uusista termeistä ja näitä luennoitsijat avasivat tilaisuuksissa. Eniten kaivattiin vastauksia mm. siihen mitä tarkoittaa palkansaajamaksun vähennyksen poisto, tavoite-eläkeikä tai lykkäyskorotus.

koulutuksista kerätyn palautteen perusteella koulujen antiin oltiin tyytyväisiä ja ne vastasivat hyvin eläkeuudistusta koskevan tiedon tarpeeseen.

Lisää työeläkekouluja marraskuussa

Järjestämme marraskuussa kaksi työeläkekoulua suunnattuna nuorille ja palkansaajajärjestöjen toimihenkilöille. Nuorten työeläkekoulu pidetään 5.11. Helsingissä. Tämän vuoden viimeinen työeläkekoulu palkansaajajärjestöjen toimihenkilöille on puolestaan 26.11. Helsingissä.

Tavataan koulutuksissa!

Kommentit

Vastaa


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kirjoittaja

Kirsi Siltanen

Koulutuspäällikkö