Gå till innehållet

Suvi-Anne Siimes

Vem?

Jag kom till Tela för drygt 10 år sedan från uppdraget som intressebevakare inom läkemedelsindustrin. Min tidigare bakgrund finns inom rikspolitiken, där jag arbetade både som partiordförande, minister och riksdagsledamot. Min ursprungliga dröm var emellertid en karriär som forskare, och jag tog de första stegen på denna bana för länge sedan i form av såväl fortsatta studier inom ekonomi som akademiska undervisningsuppgifter. Till min utbildning är jag politices licentiat (ekonomiska vetenskaper) från Helsingfors universitet. Jag har också en gedigen erfarenhet av styrelseuppdrag i olika stora aktiebolag med verksamhet inom reglerade branscher.

Ansvarsområden

  • Helhetsansvar för Telas verksamhet och ekonomi samt deras utveckling
  • Chefsuppgifter
  • Chef för cheferna

Arbetsgrupper

  • Telas styrelse
  • T-gruppen
  • Direktionen för arbetspensionsförsäkring (Finans Finland)
  • Finanssektorn (Försörjningsberedskapscentralen)
  • Styrelsen för den europeiska intressebevakningsorganisationen AEIP (European Association of Paritarian Institutions of Social Protection)

Fråga mig

  • Om allt inom vår bransch. Ifall jag inte själv kan hjälpa eller ge svar, hänvisar jag dig till rätt ställe.

Pensionssystemet är som en strandklippa: samlar värme under yrkesbanan och frigör den vid livets slutskede.

Suvi-Anne Siimes, Verkställande direktör

På fritiden:

Min favoritsyssla är att läsa, konditionsträna och röra mig i naturen. Jag tycker också om att tidvis vara för mig själv, av att umgås med min älskade make och av att vara tillsammans med mina barnbarn. Också skönhet i alla former – om det så gäller natur, konst, arkitektur eller inredning – har stor betydelse för mig, likaså känslan av rymd. Jag gillar att själen vilar, tankarna flödar och jag lär mig nytt.

Sagt av kollegerna:

”Suvi-Anne har en bred syn på hela arbetspensionssektorn och hon är en grundlig och mångsidig tänkare. Enligt arbetskamraterna har Suvi-Anne en särskild förmåga att notera även de små detaljerna, men också uppfatta mer djupgående och omfattande teman. Hon hör till de människor som lyser upp rummet enbart genom sin närvaro. Suvi-Anne är Telas milda modersgestalt och en empatisk truppledare med hjärtat på rätt plats.”

Assistent:

Pirjo Sved, fornamn.efternamn@tela.fi, tfn 044 541 5880