Gå till innehållet

Mikko Koskinen

Direktör, kommunikation och samhällsrelationer

fornamn.efternamn@tela.fi

Vem?

Jag arbetar sedan oktober 2023 på Tela som direktör med ansvar för kommunikation och samhällsrelationer. Jag har nästan hela min arbetskarriär arbetat med politik, beslutsfattande och samhällspåverkan. Före Tela arbetade jag som lobbykonsult på Tekir Oy. Jag har också arbetat som statssekreterare eller specialmedarbetare för ministrar vid tre olika ministerier. Jag har arbetat som chef för den politiska beredningen på partibyrån och nästan åtta år i olika uppgifter inom två löntagarcentralorganisationer och fackförbund. I början av min arbetskarriär arbetade jag som ledamotsassistent i riksdagen. Jag är till min utbildning politices magister från Åbo universitet. Mitt huvudämne var politisk historia och biämnen statslära, socialpolitik och framtidsforskning.

Ansvarsområden

  • Ledning och utveckling av kommunikation och samhällsrelationer
  • Chefsuppgifter

Fråga mig

  • Om allt som har att göra med Tela, kommunikation eller samhällsrelationer. Vid behov förmedlar jag gärna frågorna till mina kunniga kolleger!

På fritiden:

Vid sidan av arbetet går merparten av min fritid till att få vardagen att gå ihop tillsammans med fyra barn. Det blir således mycket matlagning, skjutsning till hobbyer, kontroll av läxor, påklädning och nattsagor. På min fritid idrottar jag mångsidigt: jag simmar, joggar och tränar på gym. Jag är en inbiten cykelpendlare och rör mig nästan året om med elcykel till och från arbetet och mellan olika platser under arbetsdagen. Jag gillar att läsa. Jag läser allt från faktaböcker till deckare och gillar särskilt science fiction. Ett av mina käraste fritidsintressen är kosmologi och framför allt existentiella frågor. När man dryftar världsalltets uppkomst och framtid får bekymren i vardagen och arbetet sin kontext och antar rätt proportioner.