Siirry sisältöön

Mikko Koskinen

Johtaja, viestintä ja yhteiskuntasuhteet

etunimi.sukunimi@tela.fi

Kuka?

Toimin Telassa viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajana. Aloitin tehtävässäni lokakuussa 2023. Olen lähes koko työurani työskennellyt politiikan, päätöksenteon ja yhteiskuntavaikuttamisen parissa. Ennen Telaa työskentelin vaikuttajaviestinnän konsulttina Tekir Oy:ssä. Olen työskennellyt valtiosihteerinä tai ministerin erityisavustajana kolmessa eri ministeriössä. Olen toiminut poliittisen valmistelun päällikkönä puoluetoimistolla ja lähes 8 vuotta eri tehtävissä kahdessa eri palkansaajakeskusjärjestössä sekä ammattiliitossa. Työurani alussa olen työskennellyt kansanedustajan avustajana Eduskunnassa. Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta. Pääaineenani oli poliittinen historia, sivuaineina valtio-oppi, sosiaalipolitiikka ja tulevaisuuden tutkimus.

Vastuualueet

  • Viestinnän ja yhteiskuntasuhteiden johtaminen ja kehittäminen
  • Esihenkilötehtävät

Kysy minulta

  • Kaikki Telaan, viestintään ja yhteiskuntasuhteisiin liittyvät aiheet. Ohjaan mielelläni kysymykset tarvittaessa osaavien kollegoiden huomaan!

Vapaa-ajalla:

Töiden ohella pääosa vapaa-ajastani kuluu arjen pyörittämisessä neljän lapsen kanssa. Paljon on siis ruuanlaittoa, harrastuskuskausta, läksyjen tarkistamista, pukemista ja iltasatujen lukemista. Omalla vapaa-ajallani harrastan erilaista liikuntaa; uimista, lenkkeilyä ja salilla käymistä. Olen intohimoinen työmatkapyöräilijä, tykkään kulkea melkein ympäri vuoden sähköpyörällä kaikki matkat töistä kotiin ja paikasta toiseen työpäivän aikana. Tykkään lukemisesta. Luen kaikkea mahdollista tietokirjoista dekkareihin. Erityisesti tykkään science fictionista. Yksi rakkaimmista harrastuksista on kosmologia ja erityisesti eksistentiaalisten kysymysten pohdinta. Maailmankaikkeuden syntyä ja tulevaisuutta pohtiessa työn ja arjen murheet asettuvat mukavasti kontekstiinsa ja saavat oikeat mittasuhteet.

Kirjoituksiani