Alueellinen työeläkekoulukiertue starttaa syksyllä

21.06.2016

Alueellisella työeläkekoulukiertueella pureudutaan työeläkekuntoutukseen ja eläkeuudistuksen uusiin eläkelajeihin. Kiertue pysähtyy kahdeksalla paikkakunnalla eri puolella Suomea syksyn aikana.

Työeläkekoulukiertue starttaa 6. syyskuuta Helsingistä. Pääkaupunkiseudulta jatketaan Vaasaan 13.9., Poriin 14.9., Kuopioon 20.9., Joensuuhun 21.9., Hämeenlinnaan 27.9. ja Mikkeliin 4.10. Kiertue päättyy 5.10. Kouvolaan.

Jokaisella paikkakunnalla työurien pidentämisestä ja työeläkekuntoutuksesta alustaa Telan asiantuntija. Uusista eläkelajeista, kuten osittaisesta varhennetusta eläkkeestä ja työuraeläkkeestä kertoo palkansaajakeskusjärjestön tai Eläketurvakeskuksen edustaja. Ilta päättyy vakuutuslääkärin näkökulmaan työkyvyn arvioinnista.

- Eläkeuudistuksessa tulee voimaan uutena työuraeläke. Sille voi päästä 63-vuotiaana, jos työkyky on alentunut, mutta täyden työkyvyttömyyseläkkeen ehdot eivät täyty. Kiertueellamme vakuutuslääkärit avaavat sitä, miten työkykyä arvioidaan työkyvyttömyys- ja työuraeläkkeistä päätettäessä, kertoo koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen.

Työeläkekoulujen kohderyhmänä ovat palkansaajajärjestöjen kunkin alueen luottamushenkilöt, hallinnossa toimivat, liittojen toimihenkilöt sekä aktiivit.

Työeläkekoulujen kutsut ilmoittautumisohjeineen on lähetetty ammattiliittojen kautta.

Työeläkekoulukiertueen järjestävät yhteistyössä kanssamme SAK, Akava, STTK ja Eläketurvakeskus.

Tutustu työeläkekoulukiertueen ohjelmaan