Asiantuntijaseminaari: Suomi ylös suosta – onko eläkkeistä avuksi?

16.12.2014

Tela järjestää tammikuussa asiantuntijaseminaarin teemalla Suomi ylös suosta – onko eläkkeistä avuksi?

Suomen uusi nousu on useiden eri tekijöiden summa. Talouskasvusta keskusteltaessa on monenlaisia toiveita ja ideoita esitetty myös työeläkevarojen suuntaan. Asiantuntijaseminaari

Työeläkejärjestelmän perustehtävä on turvata nykyisten ja tulevien eläkkeensaajien eläkkeet. Jotta eläkkeitä voidaan maksaa, on kerättävä työeläkemaksuja sekä rahastoitava ja sijoitettava varat. Työeläkevarojen sijoittamisella on jatkossa entistä tärkeämpi rooli eläkkeiden rahoittamisessa.

- Tarjoamme keskusteluareenan sille, millä keinoilla Suomi saadaan uuteen nousuun ja mikä on eri näkökulmista eläkevarojen rooli eri kasvua haettaessa, johtajamme Markku J. Jääskeläinen sanoo.

Asiantuntijaseminaarin avaa toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes otsikolla Miltä näyttäisi Suomi ilman työeläkkeitä? Toimeentuloa ja työeläkejärjestelmän toimivuutta pohtii johtaja Seija Ilmakunnas Palkansaajien tutkimuslaitoksesta. Puheenvuoroja kommentoivat professori Juho Saari Itä-Suomen yliopistosta ja pääekonomisti Minna Punakallio Kuntaliitosta.

Varman toimitusjohtaja Risto Murto puhuu eläkevarojen merkityksestä Suomen nousussa. Kommentoimassa ovat professor of practice Sixten Korkman ja sijoitusjohtaja Kati Eriksson Aalto-yliopistosta.

Seminaarin lopuksi pidetään puoluejohdolle paneelikeskustelu Suomen kasvun eväistä.

Asiantuntijaseminaari on kutsuvierastilaisuus.