Eläkeuudistus puhutti yhteiskunnallisen koulutuksen tilaisuuksissa

27.02.2015

Työeläkejärjestelmästä jaettiin runsaasti tietoa yhteiskunnallisen koulutuksemme tilaisuuksissa viime vuonna. 90 tilaisuudessamme tavoitimme lähes 3300 kohderyhmäämme kuuluvaa päättäjää ja aktiivia. Se on 500 osallistujaa enemmän kuin vuonna 2013.

Yhteiskunnallisen koulutuksen tilaisuuksia järjestettiin omien tilaisuuksien lisäksi työmarkkinajärjestöjen, poliittisten puolueiden ja nuorisojärjestöjen sekä alan yhteistyökumppanien kanssa.

Yleisöä puhututti erityisesti eläkeuudistus, joka oli erityisen ajankohtainen käynnissä olleiden neuvottelujen vuoksi.
- Eläkeuudistus kiinnosti monia nimenomaan sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden ja työurien pidentämisen näkökulmasta, koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen kertoo.

Tilaisuuksissa omat ja vierailevat asiantuntijat alustivat monipuolisesti työeläkejärjestelmästä. Työeläkekuntoutuksen ja sen merkityksestä työhön paluuseen keskusteltiin monella paikkakunnalla.
- Työeläkekouluissamme keskityttiin työeläkejärjestelmän perusteisiin, kuten järjestelmän historiaan, arvopohjaan, päätöksentekoon ja hallintoon, Siltanen toteaa.

Monet työeläkesijoittamiseen liittyvät asiat ovat yhteydessä eurooppalaiseen lainsäädäntöön. Tilaisuuksissa keskityttiin siksi myös kansainväliseen vaikuttamistyöhömme.
- Työeläkejärjestelmän kestävyyteen saatiin vastauksia käymällä läpi rahoitukseen ja sijoitukseen liittyviä aiheita, Kirsi Siltanen sanoo.

Monipuolinen koulutusvuosi käynnissä

Yhteiskunnallisen koulutuksemme tavoitteena on varmistaa, että yhteiskunnan ja työmarkkinajärjestöjen nykyiset sekä tulevat päättäjät ja vaikuttajat tuntevat työeläkealan. Koulutuksemme koostuu muun muassa työeläkekouluista, seminaareista, asiantuntijatapaamisista sekä asiantuntija-alustuksista.

- Keväällä järjestämme koulutuksia esimerkiksi työeläkeyhtiöiden hallinnossa toimiville. Syksyllä starttaavat puolestaan jo perinteikkäät alueelliset työeläkekoulumme, Kirsi Siltanen vinkkaa.

Yhteiskunnallisen koulutuksen koulutuskalenteri