Esittelyssä Aija Laurila

21.01.2015

Viestinnän suunnittelija Aija Laurila tuli taloon vuonna 2012. Hän vastaa Telan sosiaalisen median sisällöntuotannosta ja kehittämisestä sekä uutiskirjeen toimittamisesta.

Millainen on työhistoriasi?Kuva: Aija Laurila

Opiskelin mediakulttuuria Tampereen yliopistossa. Valmistuin kymmenisen vuotta sitten filosofian maisteriksi, jonka jälkeen olen työskennellyt viestinnän tehtävissä pääosin järjestökentällä. Telaan tulin ammattijärjestö Talentiasta vuonna 2012.

Mitä työsi sisältää?

Viestinnän suunnittelijana kehitän ja ylläpidän sosiaalisen median kanaviamme sekä toimitan kuukausittain ilmestyvää uutiskirjettämme. Monipuoliset työtehtäväni pitävät sisällään runsaasti sisällöntuotantoa, yhteisömanagerointia ja myös kouluttamista.

Mikä työeläkealassa sinua kiehtoo?

On kiinnostavaa olla työeläkejärjestelmän palveluksessa. Tässä työssä saa seurata yhteiskunnallisia aiheita ja pysyä kiinni ajassa. Tunnen, että työlläni on merkitystä, koska työeläketurvalla on konkreettisesti vaikutusta ihmisten elämään.

Yksikään päivä ei viestinnän parissa ole samanlainen. Motivaatio ja mielenkiinto työhön säilyvät, kun saa innostua uusista jutuista.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

Pidän uusien asioiden oppimisesta ja sitä kautta itsensä kehittämisestä. Hienoa on, kun saan jakaa ja vaihtaa ajatuksia ja näkemyksiä alan ihmisten kanssa. Kokemusten vaihtamisessa on parasta, että kaikkien ei tarvitse oppia samoja asioita ”kantapään kautta”.

Tässä työssä on mahdollisuus ideoida ja antaa luovuuden kukkia. Se tuo uutta potkua kehittää työeläkealan viestintää aivan uunituoreille urille.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Olen mukana eri järjestöjen toiminnassa ja kansalaisvaikuttaminen onkin lähellä sydäntäni. Viestinnän työssä on hyvä pysyä kehityksessä mukana, joten viime vuosina illat ovat kuluneet opiskelujen parissa.

Harrastan monipuolisesti kulttuuria. Käyn keikoilla, teatterissa ja näyttelyissä. Tykkään kahviloiden tunnelmasta. Kahvikupin äärelle on mukava syventyä hetkeksi lukemaan tai työstämään tekstejä läppärin kanssa. Kotona taas erilaiset tuunausprojektit tempaavat mukaansa.

Hyvinvointiin satsaan joogaamalla tai kuluttamalla päivän loput energiat Booiakassa tai BodyCombatissa. Luisteluhiihdosta innostuin tänä talvena yllättäen uudelleen.