Esittelyssä Anne Horttanainen

08.02.2013

Anne Horttanainen aloittaa 11.2. edunvalvontayksikössämme lakimiehenä. Hän siirtyy Telaan Keskuskauppakamarista.

Mitä työsi Telassa sisältää?Anne Horttanainen

Työskentelen työeläkealan EU-oikeudelliseen asemaan liittyvien kysymysten ja työeläkealan hyvään hallintoon liittyvien asioiden parissa. Tontilleni kuuluvat myös kilpailuasiat. Tässä työssä yhdistyy hyvin vanha osaamiseni ja toisaalta tämä antaa myös paljon uutta, josta voi oppia lisää.

Kuinka hyvin tunnet Telan?

Edellisessä työssäni ei ollut suoria kytkentöjä Telaan, vaan eräisiin työeläkevakuuttajiin. Minua on jo pitkään kiinnostanut Telan toiminta. Tela on yhteiskunnallisesti merkittävä toimija, jolla tuntuu olevan selkeä tehtävä ja visio siitä miten tätä tehtävää toteutetaan. Minulle on syntynyt mielikuva dynaamisesta organisaatiosta, joka viestii tehokkaasti toiminnastaan.

Mitä odotat työltäsi?

Haluan oppia uutta. Odotan uusia haasteita, joiden kautta voin uudistaa itseäni ja löytää erilaisia näkökulmia vanhoihin asioihin. Pääsen katsomaan asioita hieman eri perspektiivistä. Toki on haikea olo, kun jätän edellisen työni, jossa olen viihtynyt hyvin.

Mikä juridiikassa kiehtoo sinua?

Ensi kosketuksen juridiikkaan sain ensimmäisessä kesätyöpaikassani. Talossa työskenteli persoonaltaan vaikuttava juristi, jolle tuli mielenkiintoisia kirjeitä. Juridiikassa minua kiehtoo monipuolisuus. Mikään ei ole ikinä valmista eikä absoluuttista. Opiskeleminen oikeustieteellisessä on mahdollistanut monia suuntia uran kannalta.