Esittelyssä Elina Laavi

24.05.2016

Elina Laavi aloitti yhteiskuntasuhteiden päällikkönämme toukokuussa. Uudessa työssä häntä kiinnostavat erityisesti sen yhteiskunnalliset ja kansalaista koskettavat vaikutukset.

Millainen on työhistoriasi? Kuva: Elina Laavi

Siirryin Telaan Lahden kaupungin yhteysjohtajan virasta, jossa vastasin kaupungin elinkeino- ja työllisyyspolitiikasta sekä edunvalvonnasta. Olen toiminut myös ministeri Henna Virkkusen erityisavustajana valtionvarainministeriössä. Järjestötoiminta on minulle tuttua työ- ja vapaa-ajan tehtävien kautta.

Miksi hait Telaan?

Yhteiskuntasuhteiden päällikön tehtävä osui täydellisesti osaamiseni ytimeen: vaikuttamistyöhön ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Olen sielultani lobbari ja nautin yhteiskunnallisesta vaikuttamistyöstä.

Mitä työsi sisältää?

Vastaan Telan yhteiskuntasuhdetoiminnasta osana viestinnän tiimiä. Työ on niin strategista ajattelua, vaikuttamistyön suunnittelua kuin käytännön toimintaa, tapaamisia ja tilaisuuksia.

Mikä työeläkealassa sinua kiehtoo?

Työeläkejärjestelmän yhteiskunnalliset ja kansalaista koskevat vaikutukset kiinnostavat minua erityisesti. Onhan työeläkejärjestelmä merkittävä osa suomalaista sosiaaliturvaa. Toivon, että pystyn työssäni palvelemaan päätöksentekijöitä siten, että järjestelmää koskevat poliittiset päätökset vahvistavat työeläkejärjestelmää.

Toimintaympäristössä tapahtuu kiinnostavia muutoksia muun muassa sote-uudistuksen myötä, mikä haastaa erityisesti julkista puolta, mutta vaikuttaa myös kaikkiin jäseniimme. On kiehtovaa olla mukana juuri tässä muutoksessa.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

Työllä on tärkeä olla merkitys. Sytyn myös, kun edessä näkyy dynamiikkaa synnyttävä projekti, jossa herätellään yhteiskunnallista keskustelua, toimitaan verkostoissa ja muutetaan maailmaa paremmaksi.

Telassa on kannustettu hurmaavalla tavalla ajattelemaan uudella tavalla ja osallistumaan keskusteluun toiminnan kehittämiseksi. Sain myös todella lämpimän vastaanoton uudelta työyhteisöltäni, mikä kannustaa toimimaan yhdessä ja yhtenä joukkueena.

Millaiset odotukset sinulla on työllesi Telassa?

Tekemisen meininki on prioriteetissa korkealla. Toivon mukaan Tela näyttää omien työtehtävieni osalta taas uuden askeleen ottaneelta, kun parin vuoden päästä järjestöä tarkastellaan.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Pikkulapsiperheen vanhempana vapaa-aika on melko suhteellinen käsite. Työstä vapautuva aika kuluu enimmäkseen perheeni kanssa. Toimin myös Sateenkaariperheet ry:n puheenjohtajana, joten jonkin verran saan olla mukana järjestötoiminnassa muutoinkin.