Esittelyssä Ella Okko

19.06.2018

Ella Okko toimii kesä-heinäkuussa 2018 kesätyöntekijänämme. Hän tahtoo tutustuttaa nuoret työeläkejärjestelmän toimintaan.

Ella Okko

Millainen on työtaustasi?

Olen vielä lukiossa, joten kokemukseni työelämästä ovat kahdesta aiemmasta kesäpestistä sekä harjoitteluista hankittuja. Opiskelen toista vuotta Helsingin suomalaisessa yhteiskoulussa IB-linjalla, jossa pitkän oppimäärän aineeni ovat taloustiede, matematiikka sekä kansainvälinen politiikka.

Koulun ulkopuolella toimin konfliktinratkaisujärjestö CMI:n nuortenryhmä Lennoneiden edustajana. Viimeisin edustustehtäväni Lennonina on toukokuulta. Puhuin tällöin ryhmän toiminnasta YK:n päämajalla järjestetyn nuorisodialogin tapahtumissa. Lisäksi olen toiminut Vihreissä nuorissa organisoiden nuorten kuntavaaliehdokkaiden videokuvaukset.

Miksi hait Telaan?

Sain ensikosketuksen Telan toimintaan osallistuttuani järjestön Slush Youth:ssa pidettyyn työpajaan. Tällöin säikähdin omaa sekä ikätovereiden tietämättömyyttä työeläkejärjestelmän toiminnasta. Olin juuri täyttänyt 17 vuotta ja tullut osaksi maksujärjestelmää, jonka olin luullut vaikuttavan elämääni vasta kuudenkympin kieppeillä. Huomasin useiden Telalle olennaisten teemojen olevan minulle ajankohtaisia. Uusi työ, mielekäs työelämä ja töissä jaksaminen liittyvät elämääni nyt ja niiden merkitys tulee kasvamaan ajan kuluessa. Tahdoin tuoda nuorison näkökulmaa kokeneiden asiantuntijoiden keskelle ja saada muutkin nuoret ymmärtämään työeläkejärjestelmän toimintaa.

Mitä työsi sisältää?

Pääprojektinani on ideoida ja kehittää sisältöä, jolla nuoria voimaannutetaan vaikuttamaan yhteiskunnassa työeläkejärjestelmän kestävyyttä ajatellen. Tehtäviini kuuluu siis sisällöntuotantoa ja someviestintää erityisesti Telan Instagram-tiliä kehittäen.

Mikä työeläkealassa sinua kiehtoo?

Työeläkeala koskettaa jokaista suomalaista täysi-ikäisyydestä hautaan. Järjestelmän tehtäviin ja työeläkevakuuttajiin liittyvä uutisointi on kuitenkin vähäistä alan volyymiin verrattuna. Jotain on siis tehty oikein, kun työeläkemaksut sekä itse eläkkeet saavat rauhassa rullailla taustalla.

Kaikista tarinoista minua kiinnostavat eniten menestykset ja katastrofit. Suomen työeläkejärjestelmä kuuluu näistä ensimmäiseen kategoriaan. Haluan ymmärtää sen toimintaa sekä löytää oppeja sovellettavaksi tulevaisuuden työtehtävissäni, oli paikkani silloin eläkealalla tai muualla.