Esittelyssä Hanna Mäkinen

28.08.2019

Hanna Mäkinen aloitti Telassa elokuun puolivälissä matemaatikkona. Hän on meillä työkierrossa eli ”lainassa” Eläketurvakeskukselta vuoden loppuun saakka.

Kuva: Hanna Mäkinen
- Työeläkkeet koskevat lähes jokaista. On mielenkiintoista päästä seuraamaan työeläkealan kehitystä ja toimintaa aitiopaikalta, toteaa Hanna Mäkinen.

Millainen on työhistoriasi?

Alaan liittyvää työkokemusta olen kerryttänyt työskentelemällä Eläketurvakeskuksessa 16 vuotta matemaatikkona. Lisäksi viimeiset pari vuotta olen toiminut sivutoimisesti myös Suomen Aktuaariyhdistyksen (vakuutusmatemaatikkojen asiantuntijayhdistys) toiminnanjohtajana.

Mikä sai sinut kiinnostumaan työkierrosta Telassa?

Mahdollisuus katsoa työeläkejärjestelmää hieman toisenlaiselta kantilta.

Mitä työsi sisältää?

Työskentelen erityisesti työeläkealaan liittyvien vastuu- ja vakavaraisuusasioiden parissa. Lisäksi olen apuna Telan järjestämissä koulutuksissa esimerkiksi työeläkevakuuttajien hallinnon jäsenille.

Mikä työeläkealassa sinua kiehtoo?

Työeläkkeet koskevat lähes jokaista. On mielenkiintoista päästä seuraamaan työeläkealan kehitystä ja toimintaa aitiopaikalta, seurata ja olla mukana taustatyössä ja ihmetellä kuinka joskus niin kaukana toisistaan olevat palaset sitten oikein nivoutuvatkaan yhteen kokonaisuudeksi.

Mitä odotuksia sinulla on työllesi Telassa?

Syventää osaamistani, mutta oppia myös uutta. Lisäksi on mukava tutustua uusiin ihmisiin.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Säännöllisin harrastukseni lienee tätä nykyä juokseminen, joko pitkin Helsingin niemeä tai sitten rasteja metsästäen vieraammilla paikoilla. Talvella matkakohteet valikoituvat sen mukaan missä voi joko lasketella tai sukeltaa. Ruoka, mielellään yhdessä perheen ja/tai kavereiden kanssa, tarjoaa parhaimmillaan (tai pahimmillaan) unohtumattomia kokemuksia.